Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Državno prvenstvo u karateu: Fokus četvrti, Onogošt peti

23283342_1916135458416108_1295641067_n
KK Fokus
  • Autor onogost.me
  • 05.11.2017. u 07:16

Na prvenstvu države u karateu za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, koje je održano u Podgorici, učestvovala su i tri kluba iz Nikšića i ostvarila veoma zapažene rezultate. 

Od klubova iz našeg grada najbolji u generalnom plasmanu je bio KK Fokus, koji je osvojio četvrtu poziciju, peti je bio KK Onogošt, dok je KK Nikšić zauzeo 17. mjesto u konkurenciji 22 kluba iz cijele Crne Gore.

KK Fokus, koji postoji dvije godine, uspio je da napravi sjajan uspjeh, a njegovi takmičari su osvojili dvije zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, kao i jednu u ekipnoj. Državni prvaci su postali Mina Kovačević, Matija Bojić i u ekipnom plasmanu juniorke Mina Kovačević, Saša Bojović i Milica Kosović.

Fokusovcima je pripalo i šest srebrnih medalja kojima su se okitili Lazar Kosović, nakon tri vrlo ubjedljive pobjede, Magdalena Potpara, nakon što je u finalnom meču sudijskim preglasavanjem izgubila od bronzane sa nedavno održanog prvenstva svijeta, sjajne Milene Jovanović, zatim Saša Bojović, Božo Đukanović, Nikola Žižić i ekipa kadetkinja u sastavu  Anja Vujačić, Magdalena Potpara i Pejović Lana, dok su se bronzanim odličjem okitili Dražen Žižić i Milica Kosović kojima je malo sreće nedostajalo za bolji plasman.

“Ostalim takmičarima je nedostajalo više takmičarskog iskustva koje je neophodno za osvajanje medalje na jednom ovako kvalitetnom takmičenju. Sjutra odmor, a već od ponedjeljka žestok rad da bi što spremniji bili za prvenstvo Balkana početkom decembra u Herceg Novom i prvenstvo Evrope početkom februara u Sočiju”, kazao je trener KK  Fokus Dejan Ivanović.

Takmičari KK Onogošt su osvojili  ukupno 20 medalja, od čega 2 zlatne, 9 srebrnih i isto toliko bronzanih i nakon tog rezultata zauzeli peto mjesto na prvenstvu.

Zlata su osvojili Nikola Malović i Damjan Kovačević, srebrne medalje su osvojili, Lazar Sudžum, Aleksandra Španjević,Ivan Žižić, Dalibor Škiljević,Jovana Mijušković,Predrag Smolović, ekipno borbe kadeti, ekipno borbe mlaši seniori i ekipno borbe seniori, dok su se Dijana Miljanić, Petar Jokić(senior+ Ù21), Nikola Malović, Rosa Ćelasan, Predrag Smolović, Sara Blagojević, Matija Tanović i Lazar Tadić okitili bronzanim odličjima.
“Veoma smo zadovoljni nastupom nasih takmičara na ovom veoma kvaltetnom prvenstvu, male su nijanse odlučivale da konačni skor bude još uspješniji jer smo imali 11 finala. Naš klub je osvojio medalje u svim uzrasnim kategorijama od kadeta 8, juniora 2, mladjih seniora 5 i seniora 5, što pokazuje da se u klubu radi sa svim selekcijama. Svi osvajaci medalja su stekli mogucnost nastupa na Balkanskom prvenstvu koje nas ocekuje 8.-10. decembra u Herceg Novom”, kazao je trener Dragoljub Fatić.

Karatisti KK Nikšić osvojili su jednu bronzanu medalju.

Karatisti podgoričkog Omladinca najuspješniji su učesnici prvenstva sa 27 zlatnih medalja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.