Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dragan Blagojević na čelu Akademika

skupstina
DžK Akademik
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2018. u 07:00

Za novog predsjednika Skupštine Džudo kluba “Akademik” izabran je Dragan Blagojević, koji će na toj funkciji zamijeniti Dragana Pejanovića, odlučeno je na 35. redovnoj sjednici tog tijela, koja je održana 23. marta.

Konstituisana je i nova Skupština kluba koju će činiti Radosav Lješković, Dragan Blagojević, Veselin Magovčević, Tihomir Goranović, Aleksandar Jeknić, Darko Perović, Marko Radojević, Velimir Stijepović I Vojin Malović. Novoizabrani članovi Skupštine dali su podršku i novoizabranom predsjedniku, kao i izvršnom direktoru  kluba Novici Miloviću.

Novi predsjednik Skupštine Kluba iskoristio je priliku da se zahvali dosadašnjim članovima Skupštine i predsjedniku Pejanoviću za sve što je uradio za dzudo klub “Akademik” i dzudo sport u Crnoj Gori.

Blagojević

Dragan Pejanović, bio je na čelu Kluba od 2003 godine. Za to vrijeme, Klub je ostvario najznačajije rezultate u dugogodišnoj istoriji Kluba.

“Najznačajniji rezultati kojima se ponosi Klub, dzudo sport i Crna Gora, učešće takmičara Akademika na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu, osvajanje srebrne medalje na prvenstvu Svijeta u Parizu 2011., medalje sa Grand Prixa, istorijska sa Grand Slama u Dubaiju 2016., bronzana medalja iz lige šampiona Evrope 2016., mediteransko zlato i bronza 2013., više zlatnih medalja sa igara malih zemalja, učešče Akadmika u Ankari na najjačem klubskom takmičenju na planeti tzv, “Zlatna Liga””, navodi se u saopštenju iz kluba.

U nastavku se ističe i da je Akademik od obnove crnogorske  nezavisnosti  2006 godine, u kontinuitetu, proglašavan za najbolji džudo klub u Crnoj Gori, zaključno sa 2017. godinom, njegovi takmičari za najbolje sportiste Crne Gore i grada Nikšića, a članovi rukovodstva kluba za najbolje trenere i sportske radnike.

“Za vrijeme Dragana Pejanovića vođena je mudra politika Kluba i u najtežim situacijama koje su bile važne za opstanak i funkcionisanje kluba po najvišim standardima. Takođe, unaprijeđen je rad, funkcionisanje i poslovanje Kluba, u svim segmentima. U maju 2015. godine na prikladan način i na svečanoj akademiji obilježen je zlatni jubilej – 50 godina postojanja i rada Dzudo kluba “Akademik”. Obezbjeđivana su sredstva za kvalitetno funkcionisanje Kluba, za pripreme, brojna domaća i međunarodna takmičenja, stipedije za takmičare i naknade za rukovodstvo Kluba.   Klub ostavlja u odličnom stanju, s obezbjeđenim finansijskim sredstvima  za redovan rad i funkcionisanje, spreman da ide u susret rješenjima novog Zakona o sportu, novim izazovima i uspjesima u ovoj plemenitoj vještini”, istaknuto je u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.