Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danas tradicionalna atletska trka “Nikšić – 2017”

ak_niksic
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2017. u 06:35

Najstarija tradicionalna manifestacija u Nikšiću, ulična trka, koja se ove godine organizuje u sklopu  “Septembarskih dana“ održaće se danas sa početkom u 17h.

Takmičenje, čiji je pokrovitelj opština Nikšić, Sekretarijat za sport, kulturu i socijalno staranje i AK “Nikšić“, odvijaće se u nekolike discipline. Cicibani, rođeni 2005. i mlađi, učestvovaće u trci na 300 i 400 metara, pionirke će trčati stazu dugu 600 metara, pioniri od 800 metara, a seniori, juniori, veterani, studenti i rekreativci, kao i njihove koleginice u istoj konkurenciji trčaće trku na 3.000 metara, na kojoj će učestvovati i pripadnici vojske i policije.

Start i cilj trke će biti na platou ispred Robne kuće, a očekuje se da učešće na takmičenju uzmu najbolji crnogorski trkači, kao i takmičari iz okruženja.

Tutulu šampiona u ženskoj konkurenciji braniće Slađana Perunović, dok je u muškoj konkurenciji prošle godine najbolji bio Uroš Gutić član AK “Bosna” iz Sarajeva.

“Zahvaljujemo se opštini Nikšić, koja nam je i ove godine izašla u susret i izdvojila sredstva za održavanje ove tradicionalne manifestacije. opština Nikšić je obezbijedila pored medalja i diploma i novčane nagrade za prvih pet takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nadamo se da će masovno učešće uzeti i predstavnici osnovnih škola sa nikšićke teritorije i da će ova trka promovisati atletski sport u našem gradu i naš atletski klub dići na veći nivo”, kazao je Tomo Žižić, predsjednik AK “Nikšić” i jedan od glavnih ljudi koji su zaduženi za organizaciju trke. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.