Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ćalasan: Idol mi je Talj, turnir je veoma ozbiljan

aloo
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 15.06.2018. u 06:02

Hotel Onogošt i Nikšić od juče su domaćini Amaterskog prvenstva Evrope u šahu, na kojem je učešće uzelo ukupno 175 takmičara iz 18 zemalja.

Već na samom startu bilo je dosta interesantnih duela, a među šahistima koji su prvog dana ostvarili pobjede je i Nikšićanin Milivoje Ćalasan. On je bolji bio od svog sugrađanina Matije Šekarića.

Milivoje je već dugo godina zaljubljenik u šah, a još od pete godine intenzivno igra igru na 64 crno-bijela polja.

“Šah sam volio da igram oduvijek, a volim i da gledam profesionalne mečeve. Moj šahovski idol čije mečeve sam volio sa velikim zadovoljstvom da gledam je čuveni Mihail Talj, koji je volio da pobjeđuje protivnike žrtvujući svoje figure”, ističe Ćalasan za naš portal.

Kao radnik Pivare “Trebjesa”, Milivoje redovno nastupa na radničkim igrama i turnirima koje organizuju firme, ali se do sada nije bavio profesionalno šahom, a nastup na Amaterskom prvenstvu Evrope za njega predstavlja pravi izazov.

“Svakako da mi pričinjava veliko zadovoljstvo što nastupam na ovom turniru. Sama organizacija je više nego dobra i odmah se dalo vidjeti da se pravila poštuju rigorozno i da se svaka greška kažnjava, što daje ozbiljnost takmičenju. Bilo je veoma zanimljivo prvog dana, a sigurno da će tako biti i do kraja”, naveo je Ćalasan.

On će takmičenje nastaviti danas od 16.30h, a neposredno prije toga saznaće ko će mu biti protivnik, dok će u subotu imati dva meča.

“Pa ovo je svakako tek početak i ima još dosta da se igra, a ukupno nas očekuje sedam mečeva. Ukoliko bih ostvario maksimalan učinak, a isti rezultat ostvare još dva ili tri igrača, morali bi da idemo u dodatno razigravanje. Svakako da je zbog toga rano za bilo kakve prognoze, ali ću učiniti sve da ostvarim što bolji plasman”, zaključio je Ćalasan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.