Akademikov naraštaj pokorio Dubrovnik
Objavljeno: Nedjelja, Februar 11, 2018 - 12:18
Autor:
Branko Čupić

Džudisti Akademika, odnosno oni najmlađi, zablistali su na prvom takmičenju u ovoj godini, a ovoga puta “žetvu” medalja obavili su na međunarodnom kupu "Sveti Vlaho” koji je održan u Dubrovniku.

Foto : DžK Akademik

“Akademičari” su u Hrvatskoj pokazali da njihov klub i te kako može da računa na mlade snage, zasluženo prigrabivši pehar namijenjen sveukupnom pobjedniku turnira, a do njega su došli osvojivši ukupno 22 medalje, od čega 11 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih odličja.

Nikšićki klub je u konkurenciji 300 takmičera nastupio sa 16 svojih članova, a najsnajnija odličja su osvojili Guzina Vanja, Simić Marija, Marković Marina, Muratović Miloš, Nikčević Andrija, a po dva zlata su uzeli Miličić Balša, Kostić Šćepan i Beriša Muhamed.

Srebrne medalje i druga mjesta pripali su Škuletić Vasiliju, Delić Nikoli, Drašković Andriji, Milović Matiji i Đurđevac Bojanu, dok su bronzana odličja osvojili Guzina Vanja, Škuletić Vuk, Nikčević Andrija, Milović Matija, dok su dva treća mjesta pripala Aleksić Pavlu.

Svoje zadovoljstvo sjajnim rezultatom najmlađih članova, kao i planove za naredni period istakao je direktor kluba Novica Milović.

"Početak sezone za najmlađe je bio odličan, ako se po jutru dani poznaju biće ovo berićetna i uspješna godina. Imamo velike planove, posebno sa najmlađim takmičarima kojima ćemo se posvetiti da bi iznjedrili novu generaciju seniora, koja ima kvalitet kao nijedna do sada. U ovom mjesecu očekuje nas “Kup mimoze” i takmičenje u Trebinju, koji kvalitetom i brojnošću prednjače u regionu, pa ćemo se truditi da i tamo budemo najbolji”, kazao Milović nakon uspjeha u Dubrovniku.

Ukupno ocjena: 5

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 14:38
Matija Bojić, biser nikšićkog karatea

Prema rezultatima koji se ostvaruju na međunarodnim takmičenjima, nikšićki karate ne bi trebalo da brine za svoju budućnost. Rezultate koje je nekad pravio jedan Dragoljub Fatić, koje sada ostvaruje Nikola Malović, u skorijoj budućnosti bi mogli da prave njihovi nasljednici, a jedan od onih koji obećava da će krenuti stopama starijih kolega je Matija Bojić iz Karate kluba “Fokus“

Petak, Februar 9, 2018 - 14:33
Streljački klub ”Čelik”: Pet decenija bogate tradicije

Današnjim generacijama bi možda bilo nepojmljivo shvatiti da je Nikšić nekada bio sinonim za streljački sport u Crnoj Gori i Jugoslaviji, a vjerovatno najbolji svjedok tome je Streljački klub “Čelik”, koji i pored svih teškoća i dalje odolijeva zubu vremena.

Ponedjeljak, Februar 5, 2018 - 15:21
Fatić: Nerazumna odluka sudija, Nikola u svakom segmentu bio bolji

Nikoli Maloviću “za dlaku” je izmakla medalja na Evropskom prvenstvu u Sočiju, nakon što je odlukom sudija poražen u borbi za bronzu od Danca Jonasa Fris Pedersena.

Ponedjeljak, Februar 5, 2018 - 10:16
Nikšićki atletičari oborili tri državna rekorda

Na otvorenom dvoranskom prvenstvu Srbije u atletici, nikšićki atletičari Slađana Perunović i Aleksandar Miletić postavili su državne rekorde u svojim disciplinama.

Nedjelja, Februar 4, 2018 - 20:53
Maloviću sudije uzele bronzu, želio sam da moj Nikšić slavi medalju

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Sočiju naš sugrađanin Nikola Malović bio je blizu osvajanja medalje, ali je odlukom sudija u meču za bronzu poražen od Danca Jonasa Fris Pedersena.