Akademikov naraštaj pokorio Dubrovnik
Objavljeno: Nedjelja, Februar 11, 2018 - 12:18
Autor:
Branko Čupić

Džudisti Akademika, odnosno oni najmlađi, zablistali su na prvom takmičenju u ovoj godini, a ovoga puta “žetvu” medalja obavili su na međunarodnom kupu "Sveti Vlaho” koji je održan u Dubrovniku.

Foto : DžK Akademik

“Akademičari” su u Hrvatskoj pokazali da njihov klub i te kako može da računa na mlade snage, zasluženo prigrabivši pehar namijenjen sveukupnom pobjedniku turnira, a do njega su došli osvojivši ukupno 22 medalje, od čega 11 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih odličja.

Nikšićki klub je u konkurenciji 300 takmičera nastupio sa 16 svojih članova, a najsnajnija odličja su osvojili Guzina Vanja, Simić Marija, Marković Marina, Muratović Miloš, Nikčević Andrija, a po dva zlata su uzeli Miličić Balša, Kostić Šćepan i Beriša Muhamed.

Srebrne medalje i druga mjesta pripali su Škuletić Vasiliju, Delić Nikoli, Drašković Andriji, Milović Matiji i Đurđevac Bojanu, dok su bronzana odličja osvojili Guzina Vanja, Škuletić Vuk, Nikčević Andrija, Milović Matija, dok su dva treća mjesta pripala Aleksić Pavlu.

Svoje zadovoljstvo sjajnim rezultatom najmlađih članova, kao i planove za naredni period istakao je direktor kluba Novica Milović.

"Početak sezone za najmlađe je bio odličan, ako se po jutru dani poznaju biće ovo berićetna i uspješna godina. Imamo velike planove, posebno sa najmlađim takmičarima kojima ćemo se posvetiti da bi iznjedrili novu generaciju seniora, koja ima kvalitet kao nijedna do sada. U ovom mjesecu očekuje nas “Kup mimoze” i takmičenje u Trebinju, koji kvalitetom i brojnošću prednjače u regionu, pa ćemo se truditi da i tamo budemo najbolji”, kazao Milović nakon uspjeha u Dubrovniku.

Ukupno ocjena: 31

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 14:01
Večeras treći Night Run Montenegro

Treći po redu Night Run Montenegro koji se održava u našem gradu na program je večeras od 21h, a na trećoj po redu noćnoj atletskoj trci očekuje se preko sto učesnika iz Crne Gore i regiona

Srijeda, Maj 23, 2018 - 12:21
Mrvaljević: Petrov je marioneta predsjednika Džudo saveza

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević oglasio se saopštenjem za javnost kojim, kako kaže, “odgovara na dva veoma uzbudljiva, ali potpuno neistinita i netačna saopštenja“.

Utorak, Maj 22, 2018 - 08:17
Fokusu u Splitu zlato i dvije bronze

Još jedan nastup na međunarodnom turniru takmičari Fokusa završili su sa uspjehom.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 16:28
Perunović i Dragović šampioni Crne Gore

Slađana Perunović i Miloš Dragović prvaci su Crne Gore u planinskom trčanju. Naši najbolji dugoprugaši dominirali su na sedmom otvorenom prvenstvu Crne Gore u planinskom trčanju, koje je pod pokroviteljstvom Atletskog saveza, u tehničkoj organizaciji AK Nikšić, održano u selu Kruševice.

Ponedjeljak, Maj 21, 2018 - 10:11
Podgorica: Dominacija Akademika, Trebjesi šest medalja

Prethodni vikend bio je veoma uspješan za nikšićke džudiste koji su nastupali na državnom prvenstvu u Podgorici u konkurenciji poletaraca, juniora i mlađih seniora, a takmičari Akademika i Trebjese u Nikšić su tom prilikom donijeli ukupno 31 medalju.