Akademikov naraštaj pokorio Dubrovnik
Objavljeno: Nedjelja, Februar 11, 2018 - 12:18
Autor:
Branko Čupić

Džudisti Akademika, odnosno oni najmlađi, zablistali su na prvom takmičenju u ovoj godini, a ovoga puta “žetvu” medalja obavili su na međunarodnom kupu "Sveti Vlaho” koji je održan u Dubrovniku.

Foto : DžK Akademik

“Akademičari” su u Hrvatskoj pokazali da njihov klub i te kako može da računa na mlade snage, zasluženo prigrabivši pehar namijenjen sveukupnom pobjedniku turnira, a do njega su došli osvojivši ukupno 22 medalje, od čega 11 zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih odličja.

Nikšićki klub je u konkurenciji 300 takmičera nastupio sa 16 svojih članova, a najsnajnija odličja su osvojili Guzina Vanja, Simić Marija, Marković Marina, Muratović Miloš, Nikčević Andrija, a po dva zlata su uzeli Miličić Balša, Kostić Šćepan i Beriša Muhamed.

Srebrne medalje i druga mjesta pripali su Škuletić Vasiliju, Delić Nikoli, Drašković Andriji, Milović Matiji i Đurđevac Bojanu, dok su bronzana odličja osvojili Guzina Vanja, Škuletić Vuk, Nikčević Andrija, Milović Matija, dok su dva treća mjesta pripala Aleksić Pavlu.

Svoje zadovoljstvo sjajnim rezultatom najmlađih članova, kao i planove za naredni period istakao je direktor kluba Novica Milović.

"Početak sezone za najmlađe je bio odličan, ako se po jutru dani poznaju biće ovo berićetna i uspješna godina. Imamo velike planove, posebno sa najmlađim takmičarima kojima ćemo se posvetiti da bi iznjedrili novu generaciju seniora, koja ima kvalitet kao nijedna do sada. U ovom mjesecu očekuje nas “Kup mimoze” i takmičenje u Trebinju, koji kvalitetom i brojnošću prednjače u regionu, pa ćemo se truditi da i tamo budemo najbolji”, kazao Milović nakon uspjeha u Dubrovniku.

Ukupno ocjena: 62

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Avgust 15, 2018 - 17:19
Održan 4. Nikšićki triatlon: Takmičenje obilježili rekordi

Četvrti po redu Nikšićki triatlon održan je 11. avgusta, na kom je učestovalo više od 30 zaljubljenika u ovaj sport.

Ponedjeljak, Avgust 13, 2018 - 09:27
Jovana Peković bronzana na Kupu Evrope

Džudistkinja Akademika Jovana Peković okitila se bronzanom medaljom na Kupu Evrope koji je održan u rumunskom Klužu.

Nedjelja, Avgust 12, 2018 - 13:35
"Talenat" i ovog ljeta organizovao školu plivanja za naše najmlađe sugrađane

U organizaciji Sportsko rekreativnog društva "Talenat" i ovog ljeta organizovana je škola plivanja za naše najmlađe sugrađane, koja polako prerasta i u tradiciju.

Utorak, Avgust 7, 2018 - 19:22
Župa: Biciklistička trka 19. avgusta

Biciklistička trka koja ima za cilj da promoviše ruralne oblasti u Crnoj Gori kao značajne za budući razvoj, održaće se u Župi Nikšićkoj, u nedjelju, 19. avgusta.

Ponedjeljak, Avgust 6, 2018 - 08:42
Trka u Župi okupila atletičare iz regiona

Atletska trka koja je juče održana u Župi dokazala je da ovaj događaj iz godine u godinu prerasta u međunarodnu manifestaciju.