Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odbojkašku jesen obilježili neizvjesni dueli gradskih rivala, Sutjeska korak ispred

page_od
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2017. u 07:06

Na odbojkašku polusezonu zavjesa je spuštena prethodnog vikenda četvrtfinalnim duelom Kupa Crne Gore u kojem su se susreli nikšićke ekipe Sutjeska i Volej star.

U rezultatski neizvjesnom meču pobjedu su ostvarili odbojkaši Sutjeske 3:2 u setovima i tako zadovoljniji od svog gradskog rivala završili takmičenje u ovoj godini.

Dva tima koja zauzimaju dva posljednja mjesta u ligaškom dijelu vodiće i glavnu borbu na proljeće za mjesto koje vodi u plej-of, pa će i u drugom dijelu sezone voditi veoma neizvjesne i uzbudljive međusobne mečeve.

Prije početka sezone veće šanse su davane iskusnijoj ekipi Volej stara, ali je mladi tim Sutjeske za razliku od prošle sezone uspio da iznenadi tim Vladimira Đokića i nakon dugo godina izbori plasma u polufinale Kupa.

“Mislim da su u klubu svi zadovoljni polusezonom.očigledan je napredak u odnosu na prošle godine. u nekim mečevima se moglo i dosta više ali sve u svemu zadovoljni smo prvim djelom sezone. Posle dugo godina Sutjeska se plasirala u polufinale Kupa i to sa najmlađom ekipom u ligi, tako da je za nas to veliki uspjeh”, kazao je za naš portal odbojkaš Sutjeske Aleksandar Bojić.

U ekipi Volej stara nisu bili raspoloženi za sumiranjre učinka u protekloj polusezoni, a i to ne čudi s obzirom da su napravili najlošiji plasman u nekolike posljednje sezone.

Dva gradska derbija odigrana su i u okviru ligaškog dijela takmičenja u kojima je jednu pobjedu upisao Volej star, a jednu Sutjeska i to su jedini trijumfi koje su nikšićki timovi ostvarili, dok su u duelima sa ostale tri ekipe poraženi u svim mečevima maksimalnim rezultatom.

Teško da će biti promjena u igračkom kadru i u jednom i u drugom timu, s obzirom da kubure sa finansijskim problemima, pa se slični rezultati očekuju i na proljeće, pa će opet najneizvjesnije biti upravo u gradskim derbijima, dok će bilo koji ostali pozitivan rezultat biti veliki uspjeh. 

“Ne vjerujem da ce biti pojačanja u našim redovima tokom pauze. U drugi dio sezone najvjerovatnije ulazimo sa istim igrackim kadrom.  a od nastavka sezone očekujemo plasman u plej-of i što bolji rezultat na završnom turniru Kupa”, optimistične su prognoze Bojića na početku zimske pauze.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Drugi kvalifikacioni turnir juniorskog prvenstva u konkurenciji odbojkašica odigraće se u subotu, 20. aprila, u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih.
Pješčani teren na Krupcu tekućeg vikenda će biti mjesto "Beach volley turnira" odbojke na plaži. 
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Pljevljima sa Češkom utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.