Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Upoznajte Đorđa Otaševića, talentovanog predvodnika mlade generacije KK Sutjeska

30776612_10155408436707727_2089931523_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.04.2018. u 06:13

Košarkaški klub Sutjeska posljednjih godina nastoji da stvori ekipu koja će biti konstantni učesnik najjačih regionalnih takmičenja, a samim tim i ekipu koja će bez prekida biti u vrhu crnogorske klupske košarke.

Ovaj cilj svakako da ima svoju osnovu jer to pokazuju i rezultati posljednjih godina, a jedan od glavnih faktora za afirmaciju najvećeg nikšićkog košarkaškog kluba jeste i oslanjanje na mlađe kategorije. Jedan od mladih igrača koji trenutno ima možda i najveći potencijal u gradu pod Trebjesom je predvodnik juniorskog tima Sutjeske, Đorđe Otašević.

Rastući pored oca koji je nekadašnji košarkaš lako je zavolio ovaj sport, a već u petom razredu osnovne škole priključio se vršnjacima u KK Anagastum da vidi kako će mu ići od ruke baratanje popularnom “bugarkom”.

“Košarkom sam počeo da se bavim u Košarkaskom klubu Anagastum. Iako volim mnoge sportove, opredijelio sam se za ovaj, a na moj izbor najviše je možda uticalo to što se i moj otac, takođe, bavio košarkom”, navodi Otašević u razgovoru za naš portal.

Od samog početka Đorđe je trenirao sa najboljim trenerima u našem gradu, pa je uz nesporan talenat koji posjeduje i ogromnu posvećenost i rad, konstantan napredak bio neminovan. Mladi košarkaš je išao baš kako treba, stepenik po stepenik, a koliko mu je stalo da radi na što profesionalniji način potvrđuje i individualni rad sa poznatim košarkaškim stručnjakom Miodragom Baletićem.

“Do sada sam prošao pionirsku i kadetsku selekciju, a trenutno igram za juniorsku i seniorsku selekciju Sutjeske. U KK Anagastum su me trenirali Peko Višnjic, Jovan Papović i Miloš Karadžić, koji su umnogome uticali na moj igrački razvoj. Kada sam prešao u KK Sutjeska treneri su mi bili Zoran Marojević, Migo Kovač i Boris Nikolić. Ove sezone trener mi je Vladimir Taušan u juniorskoj ekipi i Vladimir Todorović u seniorskoj, gdje me od skoro trenira Zoran Glomazić. Pored toga individualno me trenira trener Miodrag Baletić”, kaže nam on.

Svoju skromnost i fokusiranost na timski rad, što je svakako osobina koja bi trebalo da krasi svakog pravog košarkaša, dokazuje i kada govori o uspjesima, ističući prije svega one koje je postigao zajedno sa drugovima iz ekipe.

“Što se tiče rezultata postigao sam zapažene uspjehe sa kadetskom i juniorskom selekcijom Sutjeske. Kao kadet sam sa timom osvojio srebrnu medalju u prvenstvu Crne Gore, a prošle sezone sa juniorskom ekipom sam napravio korak više kada smo osvojili zlato i pokazali da imamo najperspektivniji tim u državi”, ističe naš mladi sugrađanin.

I pored toga što je na većini utakmica najefikasniji igrač tima, ne želi da se previše hvali individualnim učinkom. Đorđe inače igra na poziciji krilnog centra, kapiten je juniorske ekipe, a stizao je da igra i za nacionalni tim, kao i za seniorski tim Sutjeske. Pored uspjeha pod obručima, nijesu mu strani ni oni u školi, jer uspijeva da niže petice kao gimnazijalac, gdje je stigao do mature, a ambicija mu je kao i svakom njegovom kolegi sa parketa – da ode “preko bare”.

“U više navrata pozivan sam za reprezentaciju Crne Gore, što predstavlja veliku čast. Međutim, najvećim uspjehom smatram svoju utakmicu u finalu juniorskog prvenstva. Moja želja jeste da uskladim školske i košarkaške obaveze što mi sada veoma dobro polazi za rukom. Tražim najbolje mogućnosti za sebe i trenutno smatram da je Amerika najbolja opcija”, iskren je on.

Naravno da mu kao mladom pristoji da sanja najveće snove, a iako ima tek 18 godina, već je potvrdio da se jedino ostvaruju marljivim trudom i onda nas neće ni začuditi ako za nekolike godine bude krenuo stopama svojih idola.

“Kao i mnogi drugi koji se bave ovim sportom, ugledam se na najboljeg svih vremena, Majkla Džordana i najboljeg igrača sadašnjice Lebrona Džejmsa koji su moji omiljeni košarkaši. Njihove poteze bih volio da naučim i usavršim, kako bih i ja sam postao što bolji igrač i tako postigao svoj profesionalni zenit”, zaključio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.