Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz za Montenegro, važna pobjeda Sutjeske nad Mornarom

bbf06b2a-521f-467a-8bba-f456e270b6cc_0_0
superkosarka.com
  • Autor onogost.me
  • 14.03.2018. u 09:12

Košarkaši Centra iz Bijelog Polja upisali su prvu pobjedu u ovogodišnjoj IDEA kadetskoj super ligi Crne Gore savladavši nikšićki Montenegro rezultatom 71:64.

Prednost domaćina iz prve četvrtine, ispostavila se ključnom za ovaj trijumf, a gosti tokom cijele sezone imaju probleme sa povredama i izostasncima, pa je i ovog puta nikšićki sastav u znatno velikoj mjeri rezultatski posustao.

To svakako ne umanjuje pobjedu domaćima, koji su imali četiri igrača sa dvocifrenim brojem poena, naspram dvojice iz gostujućeg sastava.

Taj dvojac ipak je postigao ogromnu većinu (48). Poeni Montenegra u najvećoj mjeri su zasluga Milatovića (27), povratnika nakon povrede i Aleksića (21), koji su bili ubjedljivo najraspoloženiji igrači na parketu za tim Bojana Nikolića.

Počeli su domaći bolje ovaj susret i sa +7 završili prvi period u svoju korist, a u drugom kvartalu stekli dodatnih +10 preko standardno najboljeg Kljajevića, no ovog puta podršku je imao prije svega u Karišiku i Ćetkoviću.

Visokih +17 činilo se nedostižnim za Nikšićane, ali Montenegro je ekipa koja se nikada ne predaje, pa je nakon 3. kvartala prednost Bjelopoljaca bila smanjena za deset poena.

U poslednjem periodu gosti su stekli na kraju +2, što je bilo nedovoljno da se napravi preokret.

Trijumf Sutjeske nad Mornarom u Nikšiću mnogo će značiti izabranicima Zorana Marojevića pred nastavak šampionata, tačnije drugi krug Super lige, koji je na programu nakon turnira u Zrenjaninu.

Košarkaši iz Nikšića sinoć su kao domaćini slavili nad jednim od pretendenata za plasman na fajnal-for, ekipom Mornara. Pavlović i saigrači savladali su goste sa 97:71. Bio je to derbi duel 11. kola kadetske Super lige, koja će i ove sezone imati veliki takmičarski značaj. Domaćin je bio poražen u samo jednoj četvrtini, a prednost koju su ostvarili u prva dva perioda bila je +12 (51:39). Gledaoci u sali Ekonomske škole imali su priliku da gledaju prilično efikasan susret. Mornaru je pripao 3. period, i to je sve što su izabranici Peđe Vujačića uspjeli da urade na ovom susretu. U poslednjem periodu Sutjeska je povećala svoju prednost za 17 poena razlike. Najefikasniji igrači susreta bili su Višnjić (Sutjeska) sa 25, Pavlović sa 24 (Sutjeska) i Dragojević sa istim brojem poena – 24 (Mornar).

 

Izvor: superkosarka.com

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci