Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Iza nikšićkog Rolinga sezona puna uspjeha

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.06.2018. u 06:10

Ekipa nikšićkog Rolinga, iako veoma mlada i sa skromnim budžetom, uspjela je da napravi više nego dobar rezultat u konkurenciji iskusnijih timova osvojivši peto mjesto na kraju, a svakako da je tom uspjehu umnogome doprinijela Jovana Maltez, djevojka koja je već četiri godine prvi trener tima.

“Ovu sezonu smo počeli u avgustu 2017. godine sa kondicionim pripremama i, kao i svake sezone, sa prilično mladom ekipom. Prva liga nam je služila kao jači trening i dosta dobro je iskorišćena. Od kako mi je ukazana čast da budem trener Rolinga ova sezona je najuspješnija i drago mi je što se jedan ciklus od četiri godine ‘završava’ na ovaj način, jer sam sve vrijeme sama radila uz finansijsku pomoć direktora kluba”, kazala je Maltez za naš portal.

 Kada su u pitanju mlađe kategorije, klub je napravio zapažen uspjeh i sa juniorskom i pionirskom ekipom, a malo je sreće nedostajalo da se naprave i bolji rezultati.

“Što se tiče lige mladih, za juniorke i pionirke, otako sam ja trener, najveći uspjeh smo ostvarili i plasirali se sa obje ekipe na finalne turnire, odnosno među četiri najbolja tima u Crnoj Gori. Juniorke su regularni dio završile kao drugoplasirane odmah iza Budućnosti i preko baraža se plasirale na F4 koji se igrao na Cetinju, gdje nas je čekala ekipa Lovćena, ovogodišnji i prošlogodišnji prvak u pomenutoj konkurenciji koja je i opravdala ulogu favorita. Za treće mjesto smo se borili sa ekipom Primorja koja nas je uz pomoćviše sreće savladala četiri poena razlike i, nažalost, nismo uspjeli da se domognemo medalje. Zbog nedostatka termina kako za treninge, tako i za utakmice, klub nije bio u mogućnosti da prijavi kadetsku ekipu gdje bi se djevojke, izuzev Musić koja je juniorka, istakle još više, jer je svaka utakmica jedna velika lekcija iz koje može dosta da se nauči. Što se tiče pionirske ekipe, regularni dio smo završile kao drugoplasirane iza pionirskih prvaka Primorja, ali smo se preko baraža, gdje smo u tri dana dobili dva puta gradskog rivala Nikšić 95, i plasirali na F4 koji se igrao prije nekoliko dana”, ističe Maltez.

Pionirke su igrale na završnom turniru u Podgorici gdje su u konkurenciji najboljih crnogorskih ekipa uspjele da osvoje treće mjesto, čime je, po ocjeni trenera Jovane Maltez, ostvaren veliki uspjeh za nikšićki klub.

“Na završnom turniru koji se igrao u Podgorici, prvu utakmicu smo igrali protiv domaćina Budućnosti i izgubili. Za treće mjesto nas je čekala nama poznata ekipa Lovćena. Bili smo blagi favoriti, ali bez obzira na to, ušli smo oprezno u meč. Na startu smo odmah napravili razliku od 10 poena i čuvali je skoro do kraja utakmice. U jednom trenutku bilo je i 19 razlike, pa su i mnogo mlađe curice dobile priliku da zaigraju. I na kraju osvajamo bronzanu medalju što je, kako za mene kao trenera, tako i za djevojke i klub,veliki uspjeh”, navela je ona.

Prema riječima Maltez, na ovom turniru istaklo se nekoliko igračica, od kojih će par njih učestvovati i na kampu za talente.

“Moram pomenuti odličnu igru u obje utakmice Gordane Gavrić koja je postigla u oba meča 44 poena, kao i Mirković Katarinu i već pomenutu Andreju Jovović i Grabovica Teu koje će biti od 8. juna na prestižnom kampu u Podgorici, koji je organizovan za talente Crne Gore”, istakla je ona.

Pored samih rezultata, ostvareni su i veoma dobri individualni učinci koji su rezultirali pozivima za nastup u reprezentaciju Crne Gore.

“Istakla bih par djevojaka koje su pozvane u juniorsku i kadetsku reprezentaciju kao što su Rada Musić, sestre Radosavljević, pionirka Andreja Jovović koja je i veliki potencijal i nosilac pionirske ekipe koja je, takođe, nastupala i za juniorke. Zatim su i na probne treninge reprezentacije pozvane Ana Vukotić, Grabovica Tea i Drasković Andrea”, navela je Maltez.

Nakon naporne sezone ekipu sleduje sada kratak odmor, a veoma brzo se kreće sa radom i djevojke će trenirati gotovo cijelo ljeto.

“Sada smo trenutno na pauzi nekoliko dana, da se vide planovi za sljedeću sezonu i nastavljamo sa radom skoro cijelog ljeta. Ovom prilikom bih pozvala sve djevojčice koje su zainteresovane i vole košarku da nam se pridruže i budu dio kluba sa velikom tradicijom i kluba koji broji veliki broj djevojčica”, zaključila je Maltez u razgovoru za portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.