Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ćalić: Težim da igram u timu koji ima visoke ciljeve, igraće se kvalitetna košarka u Nikšiću

5b64a66c-f0b0-4e8a-9898-34e20a0a0a64-marko-calic-previeworg
  • Autor onogost.me
  • 05.08.2018. u 06:00

Košarkaše Sutjeske u novoj sezoni očekuju izazovi na domaćoj sceni, ali i u regionalnom takmičenju, tačnije u ABA 2 ligi, a uprava nikšićkog tima tim povodom vrijedno radi ovoga ljeta.

Stvara se ozbiljan igrački kadar, koji će predvođen trenerom Zoranom Glomazićem imati zadatak da na što bolji način prezentuje grad i klub.

Reprezentativac Nikola Pavlićević je produžio ugovor, a na isti korak su se odlučili i Senegalac Sidi Đite, kao i Boris Lalović. Ekipu su pojačali Draško Knežević, koji je stigao iz sarajevske Bosne, zatim Radosav Spasojević, a posljednji u nizu stigao je Marko Ćalić. Doskorašnji igrač Mornara po treći put u svojoj karijeri nastupaće za Sutjesku.

“Uvijek sam težio da igram u timu koji ima visoke ciljeve i ozbiljne dugoročne planove. Sutjeska je nakon ispadanja iz ABA lige krenula, kako se kaže od nule u jedan ozbiljan projekat. Dovoljno mi je bilo da vidim imena igrača koji su došli prije mene, kao i stručni štab na čelu sa Zoranom Glomazićem, pa da odmah znam da se ove godine mora igrati kvalitetna košarka u Nikšiću”, navodi Ćalić u razgovoru za naš portal.

Marko iza sebe ima veoma uspješnu sezonu, u kojoj je sa barskim timom osvojio titulu prvaka države, pa je tako prekinut i primat Budućnosti na domaćoj sceni , a u najjačem regionalnom klupskom takmičenju dogurao je sa Mornarom do polufinala. Ipak, sada želi da se i sa klubom u kom je počeo karijeru okuša kako na domaćem tako i na regionalnom nivou.

“Poznavaoci košarke znaju da u ABA 2 ligi ima itekako ozbiljnih igrača i timova koji će imati svi isti cilj, a to je da se domognu ABA lige 1. Mi ne bježimo od pritiska javnosti da budemo u vrhu tabele, ali isto tako se nadam da će Nikšić sa našom publikom biti najteži gostujući teren za sve ekipe. Naša obaveza će biti da ih dobrom igrom i rezultatom nagradimo a za koji će to krajnji rezultat biti sad je rano obećavati i nagađati. Sigurno je da nas očekuje uzbudljiva i neizvjesna sezona. Kada je u pitanju domaća liga, svi smo svjesni kvaliteta Budućnosti i Mornara i tu ne treba trošiti riječi. I jedni i drugi će sigurno morati dati svoje maksimume da bi dokazali das u bolji od nas”, istakao je Ćalić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.