Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ćalić: Sutjeska ide putem kojim je išao Mornar

5b64a66c-f0b0-4e8a-9898-34e20a0a0a64-marko-calic-previeworg
  • Autor onogost.me
  • 14.08.2018. u 16:10

Marko Ćalić je tokom ljeta odlučio da se vrati u rodni Nikšić i obuče dres Sutjeske, sa kojom je 2013. godine na finalnom turniru Kupa u Tivtu napravio čudo i osvojio trofej. Prvi u istoriji kluba.

Prošle sezone je bio u sastavu Mornara, sastavu koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriji kluba, posle osvajanja titule u Crnoj Gori, plasmana u polufinale ABA lige i plasmana u Evrokup za narednu sezonu. Ćalić je obavio razgovor sa braćom Pavićević, donio odluku da se vrati u Sutjesku i pomogne u realizaciji projekta koji se strpljivo gradi i realizuje već dvije godine.

„Stvarno ne znam šta bih rekao o Đorđiju i Mihailu Pavićeviću, a da već nije rečeno i napisano. Uspjeli su radom sa mnogo odricanja i žrtvovanja da Mornar pozicioniraju na košarkaškoj mapi Crne Gore i regiona, a zatim da ga lansiraju u Evropu. Sada ih očekuje novi, jako težak zadatak, a to je da Mornar zadrže na nivou na kojem je sada“, rekao je Marko Ćalić za Sport Klub i nastavio:

„Korektno i prijateljski sam se rastao sa Mornarom i sa mnogo ljubavi prihvatio ponudu Sutjeske koja strpljivo gradi tim, strpljivo stvara rezultate, i mogu da kažem da ide stopama Mornara. Sutjeska se prošle sezone pozicionirala na košarkaškoj mapi u Crnoj Gori, a naredna sezona je prilika da se napravi korak dalje i da Sutjeska pokaže koliko vrijedi na regionalnom nivou. Podatak da je Sutjeska prošle sezone igrala sa Mornarom u polufinalu Kupa i polufinalu plej-ofa, da nas je pobijedila u Baru, a da smo mi kasnije postali šampioni dovoljno govori o tome koliko je urađeno prošle sezone“.

Ono što je izuzetno važno jeste da su ljubitelji košarke u Nikšiću prepoznali rad i trud. Publika se u velikom broju vratila u dvoranu, a izvesno je da će tokom ABA 2 lige izabranici Zorana Glomazića imati nevjerovatan vjetar u leđa.

„To je tačno i tome se radujemo svi od srca. Za sada je formirana veoma kvalitetna ekipa koja već sada ima pozitivnu hemiju i pozitivnu energiju, što su osnovni uslovi za ostvarivanje željenih rezultata. Naučio sam prošle sezone u Mornaru da ne treba biti euforičan. Nema tugovanja posle poraza, nema radovanja posle pobjeda. Svaka utakmica je finale, svaka utakmice je prilika da se uradi korak naprijed“, rekao je Ćalić i nastavio:

„ABA 2 liga po kvalitetu ne zaostaje mnogo za ABA ligom. Tu naravno izuzimam najbolje ekipe u regionu. Očekuje nas paklena konkurencija. Međutim, cilj će difinitivno biti plasman u vrh drugog po rangu regionalnog takmičenja. San navijača i svih nas u klubu jeste da stignemo do polufinala i nokaut faze. Ako uspijemo u tome, sve je moguće pa i plasman u elitno društvo. Najbolji primjeri za to su Budućnost koja je prošle sezone osvojila ABA ligu, odnosno Mornar koji je postao šampion Crne Gore“.

Pripreme počinju u srijedu, a treneru Zoranu Glomaziću će se na raspolaganje staviti: reprezentativac Nikola Pavlićević, Senegalac Sidi Đite, Boris Lalović i Stefan Vuković koji su i prošle sezone bili u sastavu Sutjeske, Boris Knežević koji je stigao iz Bosne, Radosav Spasojević koji je branio boje Mege i MZT Skoplja, Emir Hadžibegović koji je došao iz Teoda i Marko Ćalić koji je stigao iz Mornara i koji će bez ikakve sumnje uz Nikolu Pavlićevića biti produžena ruka trenera Zorana Glomazića na parketu.

 

izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.