Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bojan Dubljević: Kadeti su impresionirali, sada je red na nas

dubljevic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.08.2017. u 05:58

Članovi seniorske reprezentacije Crne Gore zdušno su sa tribina ''Morače'' bodrili svoje zemljake iz kadetske selekcije na utakmicama 1/8 finala Evropskog prvenstva protiv Italije i 1/4 finalu protiv Litvanije, a njihova podrška putem društvenih mreža i drugih medija nije izostala ni kada su otputovali na turnir u Tuluz.

Kapiten našeg seniorskog nacionalnog tima Bojan Dubljević kazao je u intervjuu za sajt fiba.com da su ga kadeti impresionirali.

”Uložili su ogroman napor i veoma sam ponosan na njih. Osvojenom srebrnom medaljom su ispisali istoriju, a crnogorski narod koji ih je podržao i pogurao, znao je to da cijeni. Mi smo mala zemlja, ali uvijek spremna da bude dobar primjer, da se beskompromisno bori i svoj narod učini ponosnim. Kadeti su dali sve od sebe i napravili uspjeh koji se nikada neće zaboraviti”, kazao je MVP prošlogodišnjeg finala ACB lige i šampion sa ekipom Valensije i nastavio:

”Sada je, međutim, red na nas da u Rumuniji i Istanbulu pružimo maksimum i da svojim zemljacima priuštimo lijepe sportske trenutke”.

205cm visoki Nikšićanin smatra da naša reprezentacija ima dobre šanse da u konkurenciji Španije, Hrvatske, Češke, Mađarske i Rumunije u rumunskom Klužu izbori prolaz u nokaut fazu u Istanbulu.

”Naša grupa je teška, ali nije najkomplikovanija na turniru i smatram da ima prostora da izborimo eliminacionu fazu, naravno ukoliko budemo odigrali na našem najvišem nivou. Španija, Hrvatska i Češka imaju više iskustva od nas, ali mi smo u stanju da se nadigravamo sa svima. Neće biti lako i ne spadamo u krug favorita na Eurobasketu, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Crna Gora ima sve što je potrebno da bude jedno od iznenađenja turnira”, izjavio je popularni Dubi.

Dubljević se osvrnuo i na nedavno završenu sezonu u Španiji, koju je opisao kao ”nevjerovatnu”, a kazao je i da mu ne smeta što je u pripremnim utakmicama nacionalnog tima uglavnom ulazio sa klupe.

”Ne smeta mi što ne počinjem u startnoj petorci. Najvažniji je tim, ja sam njegov dio i na meni je da dam svoj doprinos, igram jaku odbranu, hvatam lopte pod obručima i pomognem saigračima da igramo dobru košarku. Nisam sebičan igrač, moj cilj je da pomognem svojoj reprezentaciji da postane velika, sada i u budućnosti”, rekao je stameni centar, koji se na kraju intervjua ponovo osvrnuo na uspjeh kadeta.

”Treba da se ugledamo na kadete. Oni su redom pobjeđivali neke od najjačih timova Evrope u svom uzrastu: Španiju, Italiju, Litvaniju i Srbiju. To je fantastičan niz. To što su igrali u Podgorici nije nužno bila prednost, domaći teren nosi ogroman pritisak, koji može da bude remeteći faktor za igrače. Ali ovi momci su pritisak pretvorili u dodatnu energiju na parketu. Rezultati pričaju za njih. Pobijediti jednu takvu ekipu je odlično, pobijediti dvije sjajno, ali četiri TOP ekipe u jednoj nedjelji je nevjerovatno ostvarenje”, zaključio je jedan od naših najboljih košarkaša.

 

kosarka.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.