Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Blistave partije Bojana Dubljevića

462
FIBA
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2018. u 13:08

Bojan Dubljević bio je najbolji igrač Valensije u pobjedama u posljednja dva meča nad Baskonijom 81:77 u derbiju španske ACB lige, najjače u Evropi, kao i nad Saragosom u gostima 97:74.

Centar crnogorske reprezentacije meč sa Baskonijom je završio sa 20 poena i sedam skokova za 29 minuta na parketu. Protiv Saragose Nikšićanin je bio takođe najefikasniji sa 18 poena i devet skokova (četiri u napadu).

U sve boljoj je formi pred plej-of, u 14 mečeva zaredom postigao je makar trojku, a samo mu dvije asistencije fale da dođe do cifre od 200 u španskoj ligi. Valensija sa skorom 19-9 dijeli treće mjesto na tabeli sa Barselonom, pobjedu više ima Baskonija. Već večeras Dubljevićevu ekipu čeka meč sa Unikahom iz Malage.

Dubljevićeva ekipa je blizu da obezbijedi plasman u Evroligu za narednu sezonu. A licencu imaju Real Madrid, Baskonija i Barselona, tako da je potrebno ostvariti najbolji plasman u odnosu na te ekipe (makar četvrto mjesto). Aktuelni šampion trenutno ima dvije pobjede više od petoplasirane Unikahe.

Do kraja regularnog dijela ACB lige ima šest kola. Dubljević ove sezone ima učinak od 11,2 poena i šest skokova po meču.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.