Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U subotu dodjela šampionskog pehara

slavlje_i_sampanjac_0_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2018. u 14:04

FK Sutjeska obavještava javnost da će se u subotu 19. maja nakon utakmice 35. kola protiv Dečića, organizovati dodjela šampionskog pehara za sezonu 2017/18.

“Plavi” su na impresivan način odigrali cijelu sezonu i šest kola prije kraja šampionata osvojili titulu prvaka Crne Gore.

Ovo je prvi put otkako se u samostalnoj Crnoj Gori igra CFL da se pehar šampionu dodjeljuje prije kraja prvenstva, što dovoljno govori o nadmoćnosti Sutjeske u tekućoj sezoni Telekom Prve Crnogorske fudbalske lige.

Napomenućemo da su ove sezone pali mnogi rekordi u crnogorskom fudbalu. Od 16. septembra plavi su povezali devet trijumfa u kojima kapiten Vladan Giljen nije primio gol. Njegovo brojanje od 1.034 minuta nesavladivosti prekinuto je na stadionu pod Goricom 6. decembra, kada je Budućnost bila bolja od šampiona (3:1). U tom periodu “plavi” su “okrenuli” kompletan krug crnogorskog šampionata savladavši sve protivnike sa gol razlikom 19:0.

Šef stručnog štaba Nikola Rakojević postao je najtrofejniji crnogorski trener sa tri osvojena pehara namijenjena šampionu Crne Gore, odnosno jedan više od Dragana Radojičića i Dejana Vukićevića.

“Plavi” imaju i dva reprezentativca Crne Gore. Na najnovijem spisku selektora Crne Gore Ljubiša Tumbakovića nalaze se imena Stefana Lončara (koji je standardni član mlade crnogorske reprezentacije) i “ministra odbrane” Miloša Bakrača. Treba napomenuti da je za mladu reprezentaciju nastupao i Marko Vučić, kao i da su Milutin Osmajić, Aleksa Marušić i Darko Mićanović buduće nade na koje će računati selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić.

Sigurni smo da će naša ekipa oboriti i svoj (crnogorski) rekord u bodovnoj razlici između šampiona i drugoplasirane ekipe, koji je do sada iznosio maksimalnih pet bodova iz 2012. godine.

U sezoni 2011/12, Budućnost je pod vođstvom Miodraga Radulovića, trčeći sa Rudarom šampionsku trku, nadmašila Pljevljake i sa ukupno 80 osvojenih bodova postala prvak Crne Gore.

Ukoliko plavi savladaju sve protivnike u naredna tri kola, oboriće i ovaj rekord i postati apsolutni vladari crnogorkog fudbala.

Još jedan rekord bi se mogao izjednačiti. Naime, plavi imaju 22 trijumfa u prvenstvu i eventualnom pobjedom u naredna tri susreta izjednačiće još jedan domet šampionske generacije Budućnosti iz sezone 2011/12, ali i Zete iz 2006/07 koji su proslavili po 25 trijumfa u sezoni..

Fudbalski klub Sutjeska poziva javnost i sve ljubitelje fudbala i sporta uopšte da u što većem broju dođu na Gradski stadion u subotu 19. maja i prisustvuju dodjeli šampionskog pehara, kako bi se na veličanstven način spustila zavjesa na jednu od najuspješnijih sezona kluba u istoriji.

Utakmica sa ekipom Dečića igraće se u noćnom terminu (od 20 časova), a obezbijeđen je direktan TV prenos na kanalima televizije Arenasport.

 

izvor: FK Sutjeska

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.