Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Transfer vrteška – kakav će tim sklopiti Sutjeska?

fk_sut
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 16.06.2018. u 12:15

Aktuelni šampion Crne Gore intenzivno slaže kockice u željeni mozaik za narednu sezonu koja će početi kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sutjeska će ime rivala saznati 19. juna.

Sutjeska trpi udarce, ali niže i pobjede na transfer tržištu. Igor Ivanović, najbolji strijelac šampionata i najbolji igrač Crne Gore u 2017. godini, prešao je u Budućnost. Miloš Bakrač koji je dobio nadimak “ministar odbrane“ karijeru je odlučio da nastavio u Željezničaru i poručio:

“Sutjeska je jedna divna priča. Proveo sam dvije divne godine u Nikšiću, osvojio Kup i titulu, dobio poziv u državni tim. Ponuda Željezničara je bila ponuda koju nisam mogao da odbijem, a ekipi Sutjeske želim sve najbolje u sezoni koja slijedi“, rekao je Bakrač.

Navijači su se malo zabrinuli, ali pokazalo se bez razloga. Nikola Peco Rakojević, tvorac čuda iz Nikšića koji je superiorno osvojio titulu, produžio je ugovor. Odmah zatim saopšteno je da Luka Merdović, Bojan Božović, Veljko Vuković i Stefan Stefanović ostaju u klubu, kao i ostali nosioci igre iz prošle sezone.

Zatim je paraf na ugovor stavio Marko Ćetković, koji je prošle sezone briljirao u dresu Mladosti. Postigao je 12 golova i imao više od 20 asistencija na 38 utakmica koliko je odigrao. Dan kasnije, novi član Sutjeske, ako se tako može nazvati, postao je Darko Bulatović defanzivac koji je minule sezone igrao u Voždovcu, a inače je iz Nikšića i branio je boje Sutjeske pet godina.

Transferima nije došao kraj. Čelnici kluba su produžili ugovor sa napadačem Božom Markovićem koji je dijete Sutjeske i koji je zbog pokidanih ligamenata koljena propustio drugi dio sezone. Na teren se vraća krajem septembra, početkom oktobra i biće ogromno pojačanje u napadu.

“Ne mogu riječima da se zahvalim čelnicima kluba i treneru Rakojeviću. Briga koju su pokazali je prava porodična. Odužiću se partijama na terenu i golovima“, rekao je Božo Marković.

Kako saznajemo, prelazni rok za Sutjesku još nije gotov, a uskoro se može očekivati još jedno ili dva pojčanja, uz osam momaka koji će iz omladinskog pogona biti prekomandovani u seniorski tim. Omladinci Sutjeske su dvije godine za redom šampioni države. Prošle su igrali u Ligi šampiona za mlade, a eliminisani su od Honveda. Svih osam momaka je u mlađim reprezentativnim selekcijama.

 

izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.