Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Talentovani Radovan Banjević: Najbolji kadet Srednje regije!

26914102_10210811131650015_1372083234_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2018. u 07:05

U nedavnom razgovoru za naš portal šef stručnog štaba Sutjeske Nikola Rakojević kazao je da je u Nikšiću uvijek bilo dječaka koji su imali fudbalskog talenta, a te riječi trenera nikšićkog prvoligaša potvrđuje naš sugrađanin i član fudbalske škole Polet stars, Radovan Banjević.

Mladi Nikšićanin je, poput svojih vršnjaka, veoma rano zavolio najvažniju sporednu stvar i prije šest godina u Sutjesci napravio svoje prve fudbalske korake, a onda vrijedno nastavio bavljenjem sportom koji najviše voli kod trenera Slaviše Đurkovića, gdje, po svemu sudeći, iskazuje svoj talenat na pravi način. Njegov tim se takmiči u Srednjoj regiji u kojoj je glavni akter naše priče dobio priznanje za svoje igre.

“Fudbal sam zavolio kao mali i ta ljubav prema njemu je presudila da počnem da ga treniram. Već šest godina aktivno treniram, a prvo sam počeo u Sutjesci, da bih kasnije nastavio kod trenera Slaviše Đurkovića u Polet stars-u. Igram na  poziciji  centarfora i drugi sam strijelac Srednje regije u prethodnoj polusezoni, a izabran sam i za najboljeg igrača, što je svakako veliki postrek za mene da nastavim započetim putem”, ističe on.

Radovan navodi da je velika volja za radom i treningom najviše uticala da napravi uspjehe koje je do sada imao, i da samo na taj način može postići cilj koji je sebi zacrtao, a to je, kako je kazao, da bude uspješan fudbaler poput najvećih zvijezda evropskog fudbala.

“Moja želja je da jednog dana postanem uspješan fudbaler i vjerujem da to mogu postići ukoliko nastavim da uporno treniram i dajem sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Naravno da mi u mom napredovanju pomažu i treneri, a najveću zahvalnost dugujem svom sadašnjem treneru Slaviši Đurkoviću”, navodi Radovan.

Kada su u pitanju omiljeni klub i igrač, naš talentovani sugrađanin je odabrao najbolje jer najviše simpatije gaji prema najuspješnijem evropskom klubu Real Madridu, a igrački idol mu je jedan od najjboljih igrača današnjice, fudbaler kraljevskog kluba i portugalske reprezentacije Kristijano Ronaldo.

“Možda nijesam skroman, ali bih stvarno volio da jednog dana ostvarim veliku fudbalsku karijeru, a klub za koji navijam je Real Madrid i naravno da su moji snovi vezani za taj klub i volio bih da jednog dana budem igrač poput mog idola Kristijana Ronalda, ali znam i da sve mora ići polako i da je veliki put ispred mene”, navodi Banjević.

Radovan je trenutno treći razred srednje škole i ističe da mu nije problem da uskladi sve obaveze, i da će podjednako kao što je i fudbalu biti posvećen i školi, a mi mu želimo da bude efikasan na svim životnim poljima kao što je i na fudbalskom terenu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.