Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska vjeruje u nastavak evropskog sna

stadion_niksic_0
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2017. u 06:05

Fudbaleri Sutjeske danas na svom terenu igraju revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Levskog, koja je prije sedam dana slavila u Sofiji rezultatom 3:1.

Da li Sutjeske može da nadoknadi dva gola prednosti i izbori plasman u naredno kolo kvalifikacija Lige Evrope biće poznato nakon današnjeg duela crnogorske i bugarske ekipe, koju pristalice nikšićke ekipe sa nestrpljenjem isčekuju, a u kojem će, prema najavama iz suparničkog tabora i gosti iz Sofije imati veliku podršku svojih pristalica.

Iako gosti iz Bugarske imaju dva gola prednosti pred revanš, u nikšićkoj ekipi ne tinja nada da mogu da ostvare dobar rezultat i eventualno izbore plasman u narednu rundu. Sutjeska je u prvom susretu primila gol već u prvom minutu, a greške u odbrani Rakojevićeve ekipe u nastavku igre uslovile su visoku prednost Levskog, koju je uspio da ublaži Božo Marković golom u 79. minutu.

“Na poluvremenu nam je šef dosta toga rekao, podigao nas i pokušali smo da se izvadimo iz ovakve situacije, i na kraju smo dali taj gol, koji nam daje šansu pred revanš, jer, iskreno, i možemo i nadam se da ćemo postići prvi gol na vrijeme i tako unijeti nervozu Levskom”, kazao je strijelac jedinog gola za “plave” u Bugarskoj.

Fudbalska javnost svakako veće šanse daje bugarskom predstavniku, koji ima dužu tradiciju igranja u evropskim takmičenjima i na čijoj je strani iskustvo, dok se ekipa Sutjeske uzda u domaći teren i publiku, pa se Rakojevićevi puleni nadaju mnogo boljem izdanju “kraj Bistrice” i u pomoć svojih najvatrenijih pristalica.

“Iz dana u dan prije revanša smo radili na podizanju samopouzdanja, radili smo i na taktici i probaćemo da iskoristimo mane protivnika. Naš najveći adut biće to što igramo kući, domaća publika i naši vjerni navijači, uz koje je veća nada da rezultatski zaostatak lakše možemo nadoknaditi”, kazao je Marković za portal Onogošt.

Revanš meč između Sutjeske i Levskog na Stadionu kraj Bistrice igra se večeras od 20.30h, a pravdu će dijeliti Dimitrios Masias, dok će mu pomoćnici biti Marios Kalogirou i Čarlambos Georgiou.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.