Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska protiv Petrovca nastavlja odbrojavanje

sut_zeta_2_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2018. u 22:36

Sve utakmice 29. kola fudbalskog šampionata  Crne Gore igraju se danas, a u okviru kojeg će Sutjeska na svom stadionu dočekati ekipu Petrovca.

Lider šampionata se nalazi na dobrom putu da u ovoj sezoni osvoji titulu, a danas će pokušati da protiv Petrovčana napravi jedan od odlučujućih koraka ka tome.

Tim Nikole Rakojevića ima 15 bodova više od Budućnosti, a do kraja je ostalo osam kola, a Sutjeska ima i utakmicu manje koju će sa pljevaljskim Rudarom odigrati 18. aprila.

Ipak, u nikšićkom prvoligašu razmišljaju samo o današnjem  rivalu protiv kojeg će odigrati četvrti susret u ovoj sezoni.

U oba jesenja duela “plavi” su bili bolji, dok je u premijernom meču proljećnog dijela šampionata Petrovac pod Malim brdom upisao minimalnu pobjedu.

Gosti vode i grčevitu borbu za opstanak, pošto se nalaze na pretposljednjoj poziciji sa 25 bodova, pet više od posljednjeg Dečića, odnosno sedam manje od Koma, koji je osmi na tabeli. S obzirom na situaciju ekipe Petrovca, za očekivati je da će pokušati i u Nikšiću da osvoji makar bod.

Upravo je i to jedan od razloga zbog kojeg je zabranjeno opuštanje u redovima lidera, i pristup je i dalje isti u svim mečevima, i u svaki se ulazi kao da je finale.

“Bez obzira što imamo veliku prednost i što su as već svi promovisali u šampione, ne smijemo sebi da dozvolimo luksuz da završnicu sezone odigramo loše. Moramo da nastavimo da se držimo dogovora, da u svaki meč ulazimo kao da je finale, da se borimo do posljednjih atoma snage i šampionat završimo u velikom stilu”, kazao je prvotimac “plavih” Miloš Vučić.

Meč na Gradskom stadionu u Nikšiću zakazan je za 16h, a na crnogorskim prvoligaškim terenima biće odigrana još četiri susreta u kojima se sastaju:

Budućnost – Zeta

Kom Eurozox – Iskra

Dečić – Mladost

Rudar – Grbalj

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.