Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska povela, pa izgubila u Pljevljima

sut_rud
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2018. u 17:21

U utakmici 34. kola Telekom Prve fudbalske lige, šampion Crne Gore, ekipa Sutjeske u Pljevljima je pretrpjela poraz od ekipe Rudara, a rezultat je nakon 90 minuta igre bio 2:1.

U meču koji nije krasila baš lijepa igra pljevaljska ekipa je jurila pobjedu koja bi za njih imala veliki značaj u borbi za Evropu, pa je Rudar nakon vođstva ekipe Nikole Rakojevića na kraju uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i upisati veoma važna tri boda na svoj konto.

Veću želju i tokom prvog dijela utakmice pokazao je domaći sastav koji je i stvorio dvije dobre prilike, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Prvu priliku na utakmici imao je Edvin Kuč u 15. minutu kada je šutiirao sa distance, ali se Vladan Giljen nije dao iznenaditi. Još bolju šansu imao je Bošnjak deset minuta kasnije. On je napravio prodor po lijevoj strani i našao se na samo nekolika metra od gola “plavih”, ali je loptu poslao pravo u ruke kapitena Sutjeske. 

Pljevljaci su agresivnije krenuli u drugom poluvremenu i već u prvih nekoliko minuta u dva navrata zaprijetili golu gostiju, ali ni te prilike nijesu dale rezultat. U 66. minutu Paunović se našao u šansi ali se nije najbolje snašao tom prilikom pa opasnosti za gol Nikšićana nije bilo. Na drugoj strani zaprijetio je Milutin Osmajić u 72. munutu, ali je lopta nakon njegovog šuta glavom završila preko gola.

Kada se očekivalo da pod Golubinjom neće biti golova najbolji tim Crne Gore došao je do prednosti u 80. minutu utakmice. Nakon centaršuta sa desne strane odlično je reagovao Stefan Denković i poslao loptu iza leđe Jasmina Agovića. Samo dva minuta kasnije viđen je pogodak i na drugoj strani kada poravnanje donosi Rodoljub Paunović nakon šuta glavom. Isti igrač je uspio da pogodi i u 86. minutu utakmice i tako postavi konačnih 2:1.

Naredni meč ekipa Sutjeske igra u subotu 19. maja na svom stadionu protiv ekipe Dečića, kada će novom prvaku biti uručen i šampionski pehar.

U ostalim susretima 34. kola postignuti su sljedeći rezultati:

Petrovac – Budućnost 2:1
Kacić 45, 58. – Nikač 90+3.

Mladost – Zeta 2:3
Bukorac 34. 90+5. – Adžović 19. Stevanović 28. Krstović (penal) 51.

Grbalj – Iskra 0:2
Krstović 56, Perutović 74.

Dečić – Kom Eurozox 1:3
Golubović 70. – Pejaković 4, Đurković 37, 45.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.