Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska napada Evropu i u novoj sezoni

sutjeska_pripreme_kopaonik1
fksutjeska.me
  • Autor onogost.me
  • 24.07.2017. u 12:36

Sutjeska se prije dva dana vratila sa dvanaestodnevnih priprema na Kopaoniku.

Nikšićani su odigrali pet utakmica, niko od prvotimaca nije povrijeđen, a to posebno raduje šefa struke Nikolu Rakojevića. Iskusni strateg zadovoljan je odrađenim na Kopaoniku, kaže da su imali dobre uslove, da su odigrali pet pripremnih mečeva i da je kad sve sumira zadovoljan. Na pitanje da li gleda na rezultate pripremnih mečeva kao na važne, za razliku od kolega, Rakojević uzvraća.

“Meni je rezultat uvijek najbitniji, bez obzira da li je riječ o prijateljskom ili važnom prvenstvenom meču. Ko to kaže da mu rezultat nije bitan?”, istakao je trener nikšićkih ,,plavo-bijelih“.

Nikšićani su odigrali pet utakmica, niko od prvotimaca nije povrijeđen, a to posebno raduje šefa struke Nikolu Rakojevića.

Sutjeska je prvu provjeru, nakon neuspjeha na evropskoj sceni, imala upravo dok se razigravala na planini i to sa Temnićem i završila je neriješeno (2:2), od Radničkog je izgubila 0:3, a Novi Pazar dobila 2:0. U prethodnih nekoliko dana Nikšićani su odmjerili snage sa Trajalom iz Kruševca i slavili 4:1, a u posljednjoj provjeri pred povratak u Nikšić savladali su ekipu Kopaonika 5:1.

Mnogi poznavaoci fudbalskih prilika konstatovali bi da „plavo-bijeli“ imaju nezavidan fond igrača, ali početak šampionata se primakao i jasno je da bi realno bilo iznaći rješenje za nadoknadu igrača koji su u međuvremenu napustili teren kraj Bistrice, a pogotovo u veznom redu, gdje je igrao Kovačević.

“Zadovoljan sam nakon priprema, a to kakvi su rezultati bili… Mene rezultat uvijek interesuje. Iskoristili smo sve što smo mogli. Nijesu se novajlije još najbolje ukolopile, ali to je i logično. Janković još nije spreman, Denković je u boljoj poziciji, Bojan Božović se, po mom mišljenju, skoro vratio, ali ne smijemo zaboraviti da nam je itekako bitan Ivanović. Prošli smo bez povreda, to je važna stavka nakon svakih priprema, pa i ovih i kad sve sumiram mogu konstatovati zadovoljstvo. Prvenstvo će pokazati gdje smo i koliko zaslužujemo”, riječi su šefa stručnog štaba.

Posljednju provjeru uoči novog šampionata Nikšićani će imati protiv Mladosti iz Lješkopolja i to 29. jula u Nikšiću. Jasno je da nikšićki klub i u predstojećoj sezoni ima zavidne ambicije, a to je izlazak na međunarodnu scenu. U vitrinama kluba imaju svega tri trofeja, dvije zaredom osvojene titule i posljednji, osvojen u najmasovnijem takmičenju.

“Sutjeska je veliki klub, uvijek želi najviše. Naše ambicije su bile jasne i lani, i godinu ranije i prije toga. Ne odričemo ih se ni ove godine. Namjera rukovodstva kluba je da angažuje još igrača i to u veznom redu. Ukoliko ga bude na tržištu, ali da bude pravo pojačanje, a ne da ga angažujemo reda radi, naš je. Ako ne bude igrača koji zadovoljava naše zahtjeve, naredne sezone će ovaj sastav nositi grb Sutjeske na dresu i, vjerujemo, uspješno odbraniti ime i ono što se od njega traži”, kaže direktor Sutjeske Nikola Jovović.

Ukoliko Ivanović zaigra od početka šampionata, Sutjeska bi trebalo da bude konkurentna bar za mjesto koje je vodi na međuarodnu scenu, jer atmosfera kraj Bistrice odavno nije bila bolja.

 

Izvor: Arena

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.