Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska na Kopaoniku kroji formu za početak prvenstva

20067567_10154715732227727_804596061_n
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 14.07.2017. u 21:22

Evropska epizoda je iza nikšićkog prvoligaša. Ekipa Sutjeske se od utorka nalazi na pripremama na Kopaoniku na kojima će sprovesti finalne pripreme za novi fudbalski šampionat Crne Gore čiji je start zakazan 5. i 6. avgusta, kada će biti odigrane utakmice prvog kola.

Kompletan tim “plavih“ koji čine golmani Giljen, Ličina i Radović, te Marko i Miloš Vučić, Stijepović, Bakrač, Radišić, Nedić, Vuković, Lončar, Janković, Božović, Ivanović, Marković, Vujović, Poček, Zarubica, Marušić, Bubanja, Babić, Mićunović, Popović i Denković zajedno sa stručnim štabom u kojem su šef struke Rakojević, treneri Vujačić, Albijanić i Goranović, sportski direktor Papović, fizioterapeuti  Matović i Kovačević, sekretar Srdanović i ekonom Kovačević smješteni su na staroj lokaciji u hotelu Junior, gdje će boraviti do 23. jula.

U sklopu priprema planirano je da četa Nikole Rakojevića odigra pet kontrolnih utakmica, a prva je odigrana u četvrtak protiv ekipe Temnića iz Varvarina, sa kojim su remizirali 2:2.

Nikšićka ekipa je gubila na poluvremenu sa 2:0, da bi golovima Bakrača i Stijepovića uspjela da stigne do izjednačenja, a u oba dijela igre ostvarili su i veliki broj prilika pa su “plavi” mogli veoma lako da stignu i do trijumfa u premijernom meču na Kopaoniku.

“Odigrali smo prvu utakmicu gdje smo svi dobili šansu. Noge su bile teške, ali smo na kraju trebali i da ostvarimo pobjedu, jer smo imali nekoliko zicera, a uspjeli smo da stignemo zaostatak od 2:0, pa smo zadovoljni prvom provjerom na pripremama”, kazao je prvotimac Sutjeske Božo Marković za naš portal.

Ekipa je pokazala karakter i hrabrost u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, pa je cilj da se takav pristup igri održi i kada počne nacionalni šampionat. Ekipa će u narednim utakmicama nastojati da postigne željenu formu da bi spremno dočekala početak prvenstva u kojem će ponovo imati visoke ambicije.

“Imaćemo još četiri utakmice na pripremama koje će nam umnogome pomoći da ostvarimo željenu formu. Uslovi na Kopaoniku su odlični, od hotela, preko terena na kojima treniramo, a služe nas i vremenski uslovi, tako da je ovdje pravo mjesto za sprovođenje priprema. Takođe bih pohvalio i atmosferu u klubu, koja je veoma dobra”, naveo je Marković.

Ekipa Sutjeske se danas seli u Niš, gdje će na Čairu odigrati utakmicu protiv domaće ekipe Radničkog, a potom se vraća na Kopaonik. Do kraja priprema se sastaje još sa Novim Pazarom, Trajalom iz Kruševca i Jagodinom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.