Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska bolja od Petrovca za prvu pobjedu u prvenstvu

utakmica
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 15.08.2018. u 18:51

U duelu 3. kola fudbalskog šampionata Crne Gore, ekipa Sutjeske je večeras na svom stadionu savladala ekipu Petrovca rezultatom 2:1 i tako upisala prvi trijumf u ovoj sezoni.

Tim Nikole Rakojevića bio je bolji rival večeras, stvorio veći broj prilika i potpuno zasluženo slavio nad gostima iz Petrovca.

Prvo poluvrijeme obilježila je bolja igra aktuelnog šampiona, ali su mreže ostale netaknute do odlaska na odmor. Serija napada domaćih fudbalera uslijedila je od 12. do 15. minuta, kada su i stvorene najbolje šanse. Stefanovića je uposlio Denković ali se golman domaćih Stefan Popović odlično postavio u toj situaciji i odbio loptu u korner. Samo minut kasnije Grivić je odlično zahvatio loptu glavom, ali je pogodio prečku, da bi se potom i Merdović našao u prilici, ali je ponovo golman gostiju bio na visini zadatka.

Veliku priliku Petrovac je imao u 23. minutu, kada je Japanac Šo Jamamoto nakon dodavanja Muharemovića bio u dobroj poziciji da pošalje loptu iza leđa Giljena, ali je Grivić odlično intervenisao. Do odlaska na odmor na drugoj strani viđena je još jedna prilika kada je pokušao Božović u 41. minutu, ali je ponovo Popović bio uspješniji od napadača “plavih”.

U drugom dijelu igre potpuno zatišje sve do 76. minuta, kada je nakon povratnog pasa rezerviste Žarka Grbovića odlično reagovao Božović i poslao loptu pod prečku Popovićevog gola. Pitanje konačnog pobjednika je riješeno u 82. minutu kada je za 2:0 pogodio Denković sa bijele tačke, a nad njim je prethodno i napravljen prekršaj za najstrožiju kaznu. Konačnih 2:1 postavio je Miloš Kalezić golom iz slobodnog udarca u posljednjem minutu utakmice.

Nikšićki prvoligaš nakon tri utakmice ima pet bodova i zauzima četvrtu poziciju na tabeli, a naredno kolo je na programu u subotu 18. avgusta, kada će Sutjeska u gostima igrati protiv Rudara u Pljevljima.

U ostalim utakmicama 3. kola koje su odigrane od 17.30h postignuti su sljedeći rezultati:

OFK Titograd – Budućnost 1:0

Grbalj – Rudar 0:1

Mornar – lovćen 2:4

Zeta – Iskra 1:3

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.