Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Revanš protiv Astane biće velika prilika za dokazivanje

astana
Nikola Vemić
  • Autor onogost.me
  • 13.07.2018. u 12:38

Nikšićani koji žive od fudbala i za fudbal sa ogorčenjem su prihvatili vijest da je Sutjeska u premijernom meču kvalifikacija za Ligu šampiona izgubila zahvaljujući pogotku sa bijele tačke, jer tvrde da nije bilo jedanaesterca.

Nije u Astani bilo VAR sistema, kao na Svjetskom prvenstvu koje još traje, a jedino bi on, na vrijeme, odagnao sumnje i otklonio eventualnu grešku sudije.

“Plavo-bijelima” preostalo je samo da se pomire sa porazom i novu šansu traže u revanšu. Imaju je izabranici Nikole Rakojevića, shvatili su da najbolji tim Kazahstana, iako ima skoro 20 puta jači budžet, neuporedivo kvalitetniji tim, ambicije da ponovo igra u grupnoj fazi elitnog takmičenja… nije bauk. Sve lopte poslate u okvir gola Sutjeske, izuzimajući tu sa penal tačke, bile su lak plijen za Vlada Giljena, pa su gosti čak mogli i postići pogodak.

Kraj Bistrice se jedva čeka utakmica. U Nikšiću se samo priča o fudbalu, a kako i ne bi kada je Sutjeska, koju su svi otpisali kada su saznali ime protivnika, samo minimalno izgubila.

Direktor FK Sutjeska Nikola Jovović kaže da im realno šanse nijesu prevelike, ali treba se boriti do kraja.

“Bolja je Astana, ali i mi smo dokazali da igramo dobar fudbal, a za nekoliko dana bićemo još bolji, iskusniji smo za veliku utakmicu. Momci žele da se dokažu, a Astana nije nepobjediva. Ako smo to shvatili, a nadam se da jesmo, onda će nam biti mnogo lakše u revanšu. Nijesmo rekli koliko možemo, a možda ni oni”, kazao je juče direktor nikšićkog prvoligaša, Nikola Jovović.

Priznaje prvotimac Miloš Vučić da su prilično bojažljivo i oprezno ušli u meč, što je i očekivano za utakmicu u gostima protiv tako favorizovanog protivnika. Ali, kako kaže, kasnije su igrali mnogo bolje.

“Kada razmislim hladne glave, Astana nam nije ni mogla dati gol osim sa bijele tačke. Nijesu imali mnogo izglednih prilika, igrali su bolje, ali nije to bila nikakva dominacija. Imamo šansu i gledaćemo da je iskoristimo kraj Bistrice. Bio bi to donedavno nezamisliv uspjeh Sutjeske. Kod njih je šampionat u jeku, sada su u najboljoj formi. Mi još nijesmo željenu postigli, pa mislim da ćemo kroz nekoliko dana biti ubojitiji, da ćemo praviti manje grešaka u odbrani, da ćemo zatresti mrežu njihovog gola, a onda bi sve išlo mnogo lakše. Svi kojima je Sutjeska u srcu treba da shvate da još ništa nije izgubljeno, da je tek prvo poluvrijeme okončano i treba da dođu da nas podrže tog dana. Baš kao i tokom minule prvenstvene trke, koju smo krunisali četvrtim uzastopnim trofejom”, riječi su Miloša Vučića.

Dakle, Sutjeska ove godine još nije sve rekla ni u kvalifikacijama za LŠ, a kamoli u evropskom takmičenju koje joj preostaje ako je Astana izbaci. To znači da bi nikšićki klub, uz novac koji mu sleduje, mogao da profitira i od TV prava.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.