Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević zadovoljan pripremama

rakojevic_0
fksutjeska.me
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2018. u 12:14

Prvi stručnjak Fudbalskog kluba Sutjeska, Nikola Rakojević, zadovoljan je učinkom u dosadašnjem toku priprema za proljećnji dio sezone u Telekom Prvoj Crnogorskoj ligi.

U pet kontrolnih mečeva njegovi izabranici zabilježili su pet pobjeda, a dvije posljednje na Memorijalnom turniru u Gabeli, gdje su savladali najbolji tim Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski u polufinalu 1:0, a u funalu domaći GOŠK SA 2:1 i tako osvojili pobjednički pehar tekmičenja koje se održava u spomen na nekadašnjeg igrača splitskog Hajduka Andriju Ankovića.

“Sve zasad ide po planu bez ikakvih problema. Odigrali smo već pet prijetaljskih utakmica, a prije turnira u Gabeli savladali smo Dečić u gostima 4:1, Kom Eurozoks u Nikšiću 1:0 i Bokelj u Kotoru 4:1. Slijedi učešće na tradicionalnom 40.”Turniru mimoze” u Igalu, gdje ćemo odigrati dvije utakmice. Turnir će u srijedu 7. februara u 14 sati na Stadionu Solila otvoriti ekipe Grblja i Bokelja, osmog februara takođe u 14 sati počeće naša utakmica sa domaćinom turnira Igalom, a završni mečevi na programu će biti u nedjelju 11. ovog mjeseca: od 11 sati za treće mjesto, a od 14 za titulu pobjednika. Svi kandidati za najbolju jedanaestoricu rade kvalitetno, a među njima i novajlije Šaleta Kordić, koji je pristigao iz Grblja i Miloš Radulović, nekadašnji prvotimac Zete, koji je povratnik u naše redove. Na Veljka Vukovića koji se oporavlja od teške povrede moći ćemo da računamo tek u aprilu”, kazao je Rakojević za Radio Crne Gore, prvi stručnjak najuspješnije ekipe jeseni.

Sutjeska je dominirala tokom prvih 19 kola prvoligaškog šampionata i nadmoćno osvojila prvo mjesto. Nikšićani su zabilježili 15 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, uz gol-razliku 32:7. Imali su najubojitiji napad i najčvršću odbranu.

Prezimili su na prvom mjestu na tabeli sa 48 bodova, imaju čak trinaest bodova više od najbližeg pratioca ekipe Budućnosti, pa mnogi smatraju da je naše prvoligaško prvenstvo kada je titula prvaka u pitanju već odlučeno. Međutim, drugačijeg mišljenja je iskusni strateg Sutjeske.

“Vjerujte mi da još ništa nije završeno i predstoji nam još puno posla da opravdamo ulogu favorita i sačuvamo veliku prednost. Jesmo bili najbolji jesenas, pokazuju to naše zaista uspješne igre i odlični rezultati, ali opuštanja ne smije biti. Obećavam našim vjernim navijačima da ćemo igrati kao da šampionat tek počinje i kao da nemamo tako veliku prednost”, poručuje Rakojević, najiskusniji crnogorski trener.

 

Izvor: Radio Crne Gore

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.