Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević: Kada napravite ovoliku razliku nema tu šta da se priča

slavlje_i_sampanjac
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2018. u 06:33

Veliki rad i trud uprave, stručnog štaba i igrača Sutjeske u ovoj sezoni nagrađen je na najbolji mogući način. Nikšićki prvoligaš je na superioran način došao do titule prvaka države, koju je ovjerio šest kola prije kraja, što se u crnogorskom fudbalu dešava po prvi put.

Prvi čovjek novog prvaka Ranko Jovović kazao je po dolasku ekspedicije Sutjeske u Nikšić da su ogromne impresije nakon ovjeravanja titule, a iskoristio je i priliku da se zahvali svima koji su utkali svoj trud u ovaj uspjeh.

“ Čestitao bih svim građanima Nikšića osvojenu titulu. Zahvalio bih se opštini i prvom čovjeku grada gospodinu Grboviću na podršci koju je dao za klub. Čestitam upravnom odboru, čestitam šefu stručnog štaba gospodinu Pecu Rakojeviću i njegovom timu bez kojeg ne bi bilo moguće ovo sve osvojiti. Čestitam direktoru kluba Nikoli Jovoviću i Jocu Gardaševiću koji su nesebičnim radom doprinijeli da Sutjeska ostvari ovaj rezultat. Naravno, na prvom mjestu igrači, njihova želja, njihovo htjenje. Kad je bilo najteže bili su uz klub i naravno napravili smo rezultat. Naravno, tu su i naši navijači “Vojvode“. Kad nismo pravili rezultate bili su uz nas“, kazao je Jovović.

Čovjek koji je možda i najviše doprinio da se pehar namijenjen prvaku Crne Gore ponovo nađe u Nikšiću je šef stručnog štaba Nikola Rakojević. Popularni Peco je kazao da su njegovi igrači odradili jedan fenomenalan posao i da su bili profesionalci od prvog dana.

“Imali smo jedne izvanredne uslove za rad zahvaljujući ljudima koji održavaju teren na stadionu. Imali smo mirnoću u radu jer je uprava kluba završavala posao što se tiče tih finansijskih stvari na vrijeme. Navijači su nas pratili i na svakoj utakmici, bili naš 12. igrač i to je nešto što se mora apostrofirati jer je bilo utakmica i kada nismo igrali baš na nivou, ali su uvijek bili uz nas. Mi u stručnom štabu smo samo radili svoj posao i kada napravite ovako dominantnu razliku tu nema šta mnogo da se priča. Ona sve pokazuje“, istakao je Rakojević.

Direktor kluba Nikola Jovović je naveo da je ova sezona posljedica napornog rada svih prethodnih sezona.

“Znali smo da radimo dobru priču. Ispravne stvari. Mimo svih kritika koje su nekada bile osnovane, ali češće neosnovane. Ipak, išli smo putem koji smo zacrtali i znali smo da je ispravan i da će donijeti rezultat i eto na kraju je donijela titulu u aprilu, u Nikšiću. Mislim da nije nikada slavljena u tom periodu i mislim da će proći dosta vremena da se u aprilu ponovo slavi“, istakao je on.

Kapiten Vladan Giljen je kazao da se ekipa neće zaustaviti na ovome iako je osigurano prvo mjesto.

“Ima utakmica još, sigurno da ćemo promijeniti neke igrače, ali daćemo sve od sebe da i u narednom periodu ostvarimo dobre rezultate. Teren je bio veoma težak i vrijeme. Bila je velika sparina. Ipak smo dobro otvorili utakmicu i dali smo gol. Kasnije smo fizički pali, ali sve u svemu zadovoljni smo pobjedom“, kazao je čuvar mreže novog prvaka Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.