Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević je jednom već eliminisao Videoton, Velšani bi bila premija

nikola-rakojevic_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.06.2018. u 11:39

Šampion Crne Gore kompletira redove, iščekujući početak priprema za evropska iskušenja i žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabranici Nikole Rakojevića od danas su na Kopaoniku, tradicionalnoj ljetnjoj bazi, a već sjutra će saznati ime protivnika u 1. kolu kvalifikacija za LŠ.

“Žrijeb kao žrijeb, ne možete da utičete na njega, zato je bolje da sačekamo ime protivnika, pa da onda komentarišemo. Trenutno, važnije mi je da se mi kompletiramo i što spremniji dočekamo evropske utakmice”, kazao je Rakojević.

A njegov tim se polako kompletira – Stefan Cicmil, doskorašnji defanzivac Mladosti, sadašnjeg OFK Titograda, dogovorio je saradnju sa Nikšićanima i popuniće mjesto u posljednjoj liniji, upražnjeno odlaskom Miloša Bakrača u Željezničar.

“Bili smo u deficitu sa odbrambenim igračima nakon odlaska Bakrača, zato je važno da se popunimo”, dodao je Rakojević.

Prije Cicmila, Sutjeska je dovela još jednog igrača OFK Titograda, vezistu Marka Ćetkovića, koji je projektivan da nadoknadi odlazak najboljeg igrača lige Igora Ivanovića, a stigao je i lijevi bek Darko Bulatović.

Nije gotovo prelazni rok za Nikšićane, jer je još neizvjestan status dvojice vrlo važnih igrača, veziste Branislava Jankovićai krilnog napadača Stefana Denkovića. Njih dvojica imaju opcije za inostranstvo, a ako ne nađu angažman – ostaće kraj Bistrice, barem za evropske utakmice.

Prvi mečevi 1. kola kvalifikacija za Ligu šamiona igraju se 10. i 11. jula, revanši su sedam dana kasnije. Ukupno 15 mogućih rivala stoji naspram Nikšićana, na žrijebu koji će se obaviti sjutra u podne u Nionu.

Teška grupa rivala čeka Sutjesku, koja će pokušati da postane prvi crnogorski šampion koji je preskočio prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, ne računajući Zetu koja je 2007. eliminisala Kanuas, ali se kvalifikacije nisu igrale po sadašnjem sistemu.

Grupu mogućih rivala Sutjeske predvode stalni i povremeni učesnici grupne faze Lige šampiona posljednjih godina, kao što su Seltik, Ludogorec, APOEL iz Nikozije, azerbejdžanski Karabag i Legija iz Vašave.

“Prijeti” i stari poznanik, moldavski Šerif iz Tiraspola, koji je već dva puta u kvalifikacijama za LŠ eliminisao Sutjesku, a tu su i Astana, Malme, Rozenborg, Hapoel Ber-Ševa…

Tri rivala iz orkuženja takođe se smiješe Nikšićanima – Crvena zvezde, Zrinjski i albanski Kukeši. Tu je i šampion Mađarske Videoton, kojeg je Rakojević već jednom eliminisao, vodeći Mladost u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zatim i prvak Finske Helsinki, te najpoželjniji od svih rivala – prvak Velsa Nju Seints.

“Nemam neke posebne želje, ko god nam dođe spremićemo se jednako”, zaključio je Rakojević.

Sutjeska će sjutra saznati i ime potencijalnog rivala u 2. kolu kvalifikacija, ako napravi podvig i prođe dalje. Potencijalni rivali su uglavom isti kao u 1. kolu (oni koji prođu), pojačani sa zagrebačkim Dinamom, BATE Borisovim…

Dan kasnije, u srijedu, Nikšićani će saznati ime potencijalnog protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će se preseliti ako budu eliminisani u 1. kolu kvalifikacija za LŠ. Sutjeska, kao šampion dražave, biće u povlašćenom položaju i mogla bi da dobro prođe na tom žrijebu…

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.