Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević: Ako već postoji neka nada, onda postoji kod ovog rezultata

nikola-rakojevic_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.07.2018. u 12:51

Nikola Peco Rakojević analizirao je utakmicu protiv Astane i istakao koja je najveća prednost rivala, gdje treba nikšićki klub da traži šansu, kao i koje stvari je potrebno korigovati u danima pred revanš.

Nije bio zadovoljnom fizičkom pripremom pojedinih igrača, što, kako je i naglasio, daje za pravo da je ovaj rezultat povoljan i da mogu da se nadaju.

“Ne znam da li je dobro kad izgubite, ali s obzirom na okolnosti i na sve što je pratilo ovu utakmicu, može se reći da je ipak dobro. Naravno iz razloga što smo mi odradili dvadesetak dana priprema, dok su oni prošli 19 kola u prvenstvu. Čak i da su imali slabiju ekipu, sigurno bi bili u prednosti u odnosu na nas. Utakmica je pokazala da su oni sigurni u pasu, kao i u posjedu lopte što smo im mi svjesno prepustili”, bio je iskren Rakojević i dodao:

“Možda i nijesmo imali drugog rješenja, jer kad se ekipa tako nametne, onda pokušavamo da se branimo svim raspoloživim sredstvima. Mislim da smo u tome dobro parirali, ali oni su postigli gol iz jedanaesterca, ne znam da li su imali neku zavidnu šansu, ali nekako tokom cijele utakmice njihova nadmoć bila je dobra”, pohvalio je rivala iskusni fudbalski stručnjak.

“Sve što je bilo u okvir gola, Giljen je odlično zaustavio. Kada izgubite, a ne postignete gol, onda je to mnogo teško, međutim, sigurno da su oni u prednosti i u revanšu, ali ako već postoji neka nada, onda postoji kod ovog rezultata. Fizička sprema je njihova najveća prednost. Mi ćemo neke stvari pokušati da korigujemo iz analize večerašnjeg meča, ali oni ništa nijesu promijenili u odnosu na zadnje dvije utakmice koje smo mi gledali, znači oni igraju tako, i to je to. Mi sad trebamo da vidimo, kako da probamo da napravimo jednu dobru varijantu da to razbijemo. Bilo je dosta igrača koji nijesu bili na nivou, a kada imate tako njih trojicu, četvoricu, možda i petoricu, onda je to nešto što vam daje za pravo da ovaj rezultat smatrate “aktivnim”. Da je svih naših 11 igrača bilo na stvarnom nivou, možda bi rezultat bio drugačiji, ali nadam se da ćemo to popraviti u ovih sedam dana, pa da vidimo kako će to izgledati kasnije”, zaključio je u razgovoru za klupski sajt Rakojević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.