Rakojević: Ako već postoji neka nada, onda postoji kod ovog rezultata
Objavljeno: Četvrtak, Jul 12, 2018 - 14:51
Autor:
onogost.me

Nikola Peco Rakojević analizirao je utakmicu protiv Astane i istakao koja je najveća prednost rivala, gdje treba nikšićki klub da traži šansu, kao i koje stvari je potrebno korigovati u danima pred revanš.

Foto : Privatna arhiva

Nije bio zadovoljnom fizičkom pripremom pojedinih igrača, što, kako je i naglasio, daje za pravo da je ovaj rezultat povoljan i da mogu da se nadaju.

“Ne znam da li je dobro kad izgubite, ali s obzirom na okolnosti i na sve što je pratilo ovu utakmicu, može se reći da je ipak dobro. Naravno iz razloga što smo mi odradili dvadesetak dana priprema, dok su oni prošli 19 kola u prvenstvu. Čak i da su imali slabiju ekipu, sigurno bi bili u prednosti u odnosu na nas. Utakmica je pokazala da su oni sigurni u pasu, kao i u posjedu lopte što smo im mi svjesno prepustili”, bio je iskren Rakojević i dodao:

“Možda i nijesmo imali drugog rješenja, jer kad se ekipa tako nametne, onda pokušavamo da se branimo svim raspoloživim sredstvima. Mislim da smo u tome dobro parirali, ali oni su postigli gol iz jedanaesterca, ne znam da li su imali neku zavidnu šansu, ali nekako tokom cijele utakmice njihova nadmoć bila je dobra”, pohvalio je rivala iskusni fudbalski stručnjak.

“Sve što je bilo u okvir gola, Giljen je odlično zaustavio. Kada izgubite, a ne postignete gol, onda je to mnogo teško, međutim, sigurno da su oni u prednosti i u revanšu, ali ako već postoji neka nada, onda postoji kod ovog rezultata. Fizička sprema je njihova najveća prednost. Mi ćemo neke stvari pokušati da korigujemo iz analize večerašnjeg meča, ali oni ništa nijesu promijenili u odnosu na zadnje dvije utakmice koje smo mi gledali, znači oni igraju tako, i to je to. Mi sad trebamo da vidimo, kako da probamo da napravimo jednu dobru varijantu da to razbijemo. Bilo je dosta igrača koji nijesu bili na nivou, a kada imate tako njih trojicu, četvoricu, možda i petoricu, onda je to nešto što vam daje za pravo da ovaj rezultat smatrate "aktivnim". Da je svih naših 11 igrača bilo na stvarnom nivou, možda bi rezultat bio drugačiji, ali nadam se da ćemo to popraviti u ovih sedam dana, pa da vidimo kako će to izgledati kasnije”, zaključio je u razgovoru za klupski sajt Rakojević.

Ukupno ocjena: 1

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Jul 21, 2018 - 08:00
Merdović: Ovo nije bio naš maksimum, pravo mjerilo će biti šampion Jermenije

Šampion Crne Gore, ekipa Sutjeske, nije uspjela da se plasira u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što je u oba meča pretrpjela poraz od Astane, koja je pokazala da je u ovom momentu mnogo bolji tim.

Četvrtak, Jul 19, 2018 - 08:30
Rakojević: Naišli smo na dobru i raspoloženu ekipu, moj tim ima perspektivu

Nakon poraza od Astane i u revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, trener Sutjeske Nikola Rakojević kazao je da je njihov rival fizički mnogo spremniji jer je u Kazahstanu prvenstvo u toku, a njegov tim je tek na polovini pripremnog perioda.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 21:49
Sutjeska poražena i u revanšu, misiju nastavlja u kvalifikacijama za LE

I pored dobre igre ekipa Sutjeske je poražena i u revanšu od mnogo iskusnije ekipe Astane u drugoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Srijeda, Jul 18, 2018 - 08:13
Kvalifikacije za LŠ: Sutjeska juri minus protiv Astane

Šampion Crne Gore večeras igra prvu zvaničnu utakmicu pred svojim navijačima. Fudbaleri Sutjeske će u revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona juriti minus od jednog gola protiv ekipe Astane.

Utorak, Jul 17, 2018 - 19:06
Rakojević: Rezultat iz prve utakmice daje za pravo da se nadamo, vjerujem u svoj tim

Rezultat koji smo tamo napravili daje za pravo da možemo da se nadamo, kazao je na presu uoči revanša protiv Astane u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiuona, trener Sutjeske Nikola Rakojević.