Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pao i Grbalj, Sutjeska i Giljen nastavljaju seriju

ce9124fc-1ed3-47d1-9711-19bb8d88e7d1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.11.2017. u 13:48

Sutjeska igra besprekornu sezonu. Moć fudbalske čete Nikole Rakojevića osjetio je danas i trećeplasirani Grbalj. 

Slavio je domaćin rezultatom 1:0 upisavši osmu uzastopnu pobjedu i ukupno dvanaestu u 15. kola., u meču koji su Rakojevićevi izabranici kontrolisali od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka.

U prilog tome možda najbolje govori činjenica da su gosti iz Radanovića u prvom dijelu meča imali samo jedan šut, vrijedan pomena, prema golu Giljena. Nikšićani su s druge strane znali šta žele i strpljivom igrom došli do prednosti u 23. minutu golom Ivanovića koji je nakon jakog šuta Vučića i odbrane gostujućeg golmana, odbijenu loptu rutinski gurnuo u mrežu. 
Sljedeću veliku priliku da poveća prednost svog kluba imao je ove sezone fenomenalni Marković koji sa pet metara pogodio prečku u 36. minutu pa se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću.

U nastavku meča već u 52. minutu opet u centru pažnje Marković koji je imao sjajnu solo akciju na ivici šesnaesterca, ali je njegov šut završio pored gola.

Nova velika prilika za domaćina u 70. minutu kad sa svega nekoliko metar od gola nijesu uspjeli da gurnu loptu u gol, prvo Marković nogom, a potom i Janković glavom.

Do kraja meča ređale su se šanse “plavih” a najveću je imao Janković u 88. minutu, ali nije uspio da pogodi gol gostiju.

Sutjeska je nastavila pobjednički niz, a i Giljen seriju bez primljenog gola pa je sada skupio 823 minuta i izbio na drugo mjesto. 

U narednom kolu nikšićki klub gostuje pljevaljskom Rudaru kojeg je već eliminisao iz Kupa i savladao u drugom kolu na svom terenu rezultatom 3:0.

Telekom Prva liga, 15. kolo
Zeta – Petrovac 0:0
Iskra – Mladost 0:1
Bukorac 8.
Sutjeska – Grbalj 1:0
Ivanović 21.
Kom – Rudar 1:0
Janketić 58.
Budućnost – Dečić 17.00

Tabela: Sutjeska 39, Budućnost 25, Grbalj 20, Zeta 29, Iskra 17, Kom 19, Mladost 18, Rudar 16, Petrovac 13, Dečić 11.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.