Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nastavak takmičenja u Prvoj fudbalskoj ligi 21. februara

sutjeska_6
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2016. u 13:35

Telekom Prva crnogorska fudbalska liga biće nastavljena utakmicama 18. kola 21. februara, dok je posljednje kolo na programu 27. maja, predviđeno je kalendarom takmičenja koji je usvojio Izvršni odbor (IO) Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

Nastavak takmičenja u Drugoj ligi zakazan je za 5. mart, dok će posljednje kolo biti odigrano 27. maja.

Kalendarom je predviđeno da polufinalni dueli Kupa
budu odigrani 12. i 26. aprila, dok će se o trofeju odlučivati 31. maja.

Odbor je usvojio izvještaje nadležnih komisija o jesenjoj polusezoni 2016/17 u takmičenjima koja su pod njegovom ingerencijom.

Prihvaćen je predlog Udruženja fudbalskih trenera Crne Gore i Centra za edukaciju trenera FSCG o promjeni propisa koji regulišu trenerska pitanja sa ciljem sprečavanja zloupotrebe trenerskih licenci.

U nastavku takmičarske sezone samo će šef stručnog štaba moći da vodi utakmicu u tehničkom prostoru, dok će ostali članovi stručnog štaba moći da daju instrukcije najviše dva puta u toku meča, bez zadržavaja u tehničkom prostoru.

Klubovi TPCFL će u nastavku sezone morati da imaju licenciranog trenera golmana, a uslov za izdavanje licence će biti nacionalna trenerska licenca za trenera golmana i važeća UEFA trenerska diploma.

Odlučeno je da će zimski registracioni period za igrače svih stepena takmičenja, osim za igrače futsala i ženskog fudbala, trajati od 21. januara do 17. februara 2017. godine.

IO je, na predlog Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore, odlučio da od naredne takmičarske sezone klubovi TPSFL moraju imati zaključen ugovor o profesionalnom igranju sa najmanje pet igrača.

Usvojene su izmjene i dopune Propozicija Omladinske i Kadetske lige Crne Gore, koje se odnose na utvrđivanja plasmana, kao i izmjene i dopune Pravilnika o statusu trenera, koje se odnose na način angažovanja trenera-amatera klubova ženskog fudbala, futsala i takmičenja po regijama.

Izvor: CDM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.