Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lončar: Ljudski je nadati se uspjehu

ao
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2018. u 08:21

Ljubitelji fudbala u Nikšiću i Crnoj Gori sa nestrpljenjem očekuju srijedu i revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona u kome će Sutjeska pokušati da napravi veliko iznenađenje i eliminiše Astanu iz Kazahstana.

Astana ima budžet od 30 miliona eura, a u protekle tri godine je dva puta bila učesnik grupne faze Lige Evrope i jednom grupne faze Lige šampiona. Tim iz Kazahstana, koji u Nikšić dolazi sa prednošću od 1:0 iz prvog meča, bio je i ostao favorit za plasman u narednu rundu.

„Astana je bila i ostala favorit. Mi smo u prvom meču ostvarili primarni cilj. Obezbijedili smo aktivan rezultat uoči revanša koji igramo na našem stadionu, pred našim navijačima. Zaista se, kao i svi u timu, nadam da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, da ćemo dobiti toliko željeni vjetar u leđa koji nam je neophodan na putu ka ostvarenju novog cilja, a to je pobjeda nad Astanom i plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ponavljam, Astana je bila i ostala favorit, ali ljudski i sportski je nadati se uspjehu. Mundijal koji je završen je dokaz da favoriti na papiru ne moraju uvijek da pobijede na terenu“, rekao je za Sport Klub Stefan Lončar, koji je posle sjajnih partija za Sutjesku dobio priliku da debituje za državni tim protiv BiH i Slovenije, i nastavio:

„Ono što je najvažnije u meču koji slijedi je da stepen agresivnosti, motivisanosti i discipline bude na istom nivou kao u prvom meču kada rivalu nismo dozvolili da napravi ni jednu pravu priliku za postizanje gola. Moramo da odigramo taktički zrelo, moramo da zatvorimo sve prilaze ka golmanu Giljenu i da dobijemo bitku na sredini terena. Pored toga moramo da budemo strpljivi, nema potrebe da srljamo, jer gol možemo da postignemo i u samoj završnici meča. Jako je bitno da naša mreža ostane netaknuta, jer bi gol Astane u velikoj mjeri promijenio situaciju na terenu i našu poziciju“.

Utakmica u Nikšiću igra se sjutra sa početkom u 20h. Izabranici Nikole Rakojevića, koji su na superioran način stigli do titule prošle sezone, a zatim hrabro izašli na crtu Astani i obezbijedili aktivan rezultat, očekuju i nadaju se velikoj podršci navijača.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.