Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kup: Sutjeska iz Pljevalja kreće u odbranu trofeja

20108119_1800991213487638_2321025950962485952_n_0_0_1_1
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2017. u 06:03

Danas su na programu prve utakmice osmine finala Kupa Crne Gore u okviru kojih Sutjeska gostuje ekipi Rudara u Pljevljima.

Branilac trofeja je bio slobodan u prvom kolu najmasovnijeg takmičenja a na startu nadmetanja u Kupu u novoj sezoni dobio je veoma teškog rivala, pa će ovaj duel ujedno biti derbi ove runde.

Pljevaljska ekipa je čak četiri puta osvajala takmičenje, a upravo u prvom finalu u nezavisnoj Crnoj Gori sastali su se današnji rivali kada je najtrofejniji crnogorski klub slavio rezultatom 2:1, da bi kasnije u ovom takmičenju pobjeđivao 2010., 2011. i 2016. Pljevljaci su do same završnice uspjeli da stignu i 2012. godine kada je od njih u finalu bio bolji Čelik.

Sutjeska i Rudar su i prije dvije sezone igrali dvomeč u osmini finala Kupa kada su Pljevljaci slavili u oba duela sa 1:0 i 3:0 i sa ukupnim rezultatom od 4:0 otišli u naredni krug takmičenja, a kasnije i osvojili trofej namijenjen pobjedniku Kupa.

Rudar je u novu sezonu ušao u potpunosti sa izmijenjanim sastavom i u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvario polovičan učinak, tri pobjede i tri poraza i nalazi se na diobi četvrtog i petog mjesta na tabeli sa ekipom Mladosti, pa se u ovom duelu veće šanse daju nikšićkoj ekipi koja je lider prvenstva.

“Radi se o jednoj odličnoj ekipi, sa odličnim trenerom i koja je u dosadašnjem dijelu sezone pokazala da je u odličnoj formi. Iz tog razloga nam neće biti nimalo lako, ali ćemo pokušati da iskoristimo svoje kvalitete i napravimo što bolji rezultat pred revanš. Mi smo, sa druge strane, u ovu sezonu ušli sa izmijenjenim sastavom i sa tri pobjede i tri poraza jos uvijek u postizanju forme ali mislim da imamo kvalitet da adekvatno pariramo lideru prvenstva”, kazao je trener pljevaljske ekipe Radisav Dragićević za naš portal.

Nakon veoma dobrog starta u šampionatu i pokazane forme naročito u prva četiri kola, u redovima aktuelnog osvajača Kupa vlada optimizam što nam je potvrdio i kapiten Sutjeske Vladan Giljen, koji za protivnika ističe da se radi o veoma tvrdoj ekipi.

“Rudar je promjenio skoro cijelu ekipu, s obzirom na to mislim da su u formi što se i kroz prvenstvo vidjelo. Oni su jedna tvrda ekipa pogotovo kada igraju kući, ali mislim da mi imamo kvalitet da već u prvoj utakmici riješimo ovo kolo Kupa”, kazao je čuvar mreže “plavih”.

Susreti ove dvije ekipe uvijek su neizvjesni bez obzira na formu jedne ili druge ekipe, a u pet posljednjih duela u prvenstvu tri puta je pobjeđivala Sutjeska, dok je dva puta bolji bio Rudar.

Meč pod Golubinjom zakazan je za 15.30h kada će se odigrati i ostali mečevi osmine finala Kupa u kojima se sastaju:

Lovćen – Berane

Grbalj – Bokelj

Mladost – Zeta

Dečić – Mornar

Crvena stijena – Igalo

Budućnost – Iskra

Otrant – Ibar

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.