Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kraj Bistrice nova zapadna tribina

stadion_niksic_1
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2018. u 11:19

Šampion Crne Gore FK Sutjeska nakon osvajanja titule sada planira velike infrastrukturne projekte, koji će pomoći svim igračima od pionirskog uzrasta do prvog tima da lakše i bolje funkcionišu u budućnosti.

Biće radova na glavnom stadionu, ali i na pomoćnim terenima, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za trening, ali i mogućnosti igranja reprezentacije u gradu pod Trebjesom. Kako je kazao direktor FK Sutjeska Nikola Jovović, do sada je urađen jedan dio posla na pomoćnom terenu sa vještačkom podlogom, dok oni najveći projekti tek treba da budu realizovani.

“Glavni projekat, kojim je planirano da zapadna tribina bude srušena i ponovo urađena po standardima koje propisuje UEFA, poslat je na reviziju pa se nadamo da ćemo ubrzo krenuti i u njegovu realizaciju. Okvirno možemo reći da će realizacija krenuti krajem godine, te da će nova zapadna tribina imati kapacitet od otprilike 3.500 mjesta. Takođe, prema projektu, trudićemo se da svlačionice i svi prateći sadržaji budu savremeno opremljeni. U sklopu nove tribine biće teretana, sala za vježbanje i ostali sadržaji po ugledu na neke modernije stadione. Trenutno su glavni i teren Čelika, koji nam je dat na korišćenje, u fazi reparacije, pa se nadamo da će to biti vrhunski tereni kada se posao na njima završi”, kazao je Nikola Jovović direktor FK Sutjeska.

Realizaciju projekta izgradnje nove zapadne tribine, vrijednog između dva i po i tri miliona eura, finansiraće Fudbalski savez Crne Gore kroz fondove UEFA, određena sredstva biće izdvojena iz kapitalnog budžeta države, dok će i lokalna samouprava Nikšića
takođe učestvovati u finansiranju. Određeni radovi na stvaranju boljih uslova za sve selekcije kluba su završeni ili u toku, a uglavnom se odnose na pomoćne terene.

“Objekat od 200 kvadrata kraj pomoćnog terena je u izgradnji, dok je planirano da do septembra budu završeni svi radovi. Mlađe selekcije će nakon njegove izgradnje imati svlačionice, kancelarije i ekonomat. Iza gola na terenu sa vještačkom podlogom u dužini od nekih 70 metara sa širinom od 17 metara smo postavili sloj vještačke trave, i na tom dijelu će sve selekcije moći da obavljaju treninge za fizičku spremu. Na taj način smo rasteretili korišćenje terena sa vještačkom travom, pa će mlađe selekcije sada moći lakše da se uklope u nove termine”, objasnio je Nikola Jovović, direktor FK Sutjeska.

On je najavio da će se uprava potruditi da na terenu gdje je šljunak, i koji se ne koristi, uz pomoć Saveza izgradi balon salu kako bi u zimskom periodu, kada su vremenski uslovi loši, sve selekcije mogle neometano da treniraju.

 

izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.