Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jovović srušio najtrofejniji tim na svijetu

nebojsa_jovovic1111_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.07.2017. u 14:01

Nebojša Jovović nastavlja da pravi čuda sa Al Fajselijem – crnogorski trener predvodio je popularne "plave orlove" do pobjede nad egipatskim Al Ahlijem (1:0) u prvom kolu Arapske Lige šampiona.

Četrdesetdvogodišnji stručnjak osvojio je prošle sezone duplu krunu u Jordanu, a početkom nove takmičarske godine pokazao je da može da bude uspješan i na još većoj sceni.

Na turniru koji se igra u Egiptu, gdje učestvuju samo najbolji klubovi iz arapskog svijeta, većinom prvaci svojih zemalja, Al Fajseli je napravio ogromno iznenađenje na strartu nakon što je savladao najveće ime afričkog fudbala ekipu iz Kaira koja je do preksinoć bila neporažena pred svojim navijačima u 2017. godini.

“Al Ahli je klub koji zvanično ima najviše trofeja na svijetu. Riječ je o prvaku Egipta, timu koji igra polufinale Afričke Lige šampiona i ima izgledne šanse da je osvoji, a bez poraza je godinu dana u ulozi domaćina. Sve te činjenice govore koliko veliku pobjedu smo ostvarili i šta ona znači za sve nas. Naravno, sve to je obavezujuće jer smo na premijeri Arapske Lige šampiona savladali prvog favorita, a samim tim nametnuli sebi breme da i u nastavku takmičenja bilježimo dobre rezuzltate”, rekao je Jovović.

Tamošnji mediji veličaju našeg stručnjaka, ističući da je upravo on bio najzaslužniji za podvig Al Fajselija.
Al Ahli je u prvom poluvremenu bio bolji, imao inicijativu i nekoliko obećavajućih napada. Prvak Jordana je izdržao do odmora, a onda je u nastavku viđena druga slika, maltene nova utakmica.

Jovović je izmjenama i taktičkim promjenama potpuno zaustavio protivnika, a njegov tim strpljivo je čekao i kaznio grešku Egipćana. Nadmoć u nastavku Al Fajseli je mogao da kruniše ubjedljivijom pobjedom, jer je poslije vođstva imao zicer, a u finišu dvije kontre koje su mirisale na drugi gol.

“Promijenili smo određene stvari u drugom poluvremenu i djelovali ozbiljno. Zadovoljan sam na svemu što su moji igrači pokazali. Poslije vođstva mogli smo da damo drugi gol, imali još prilika, ali od svega je najvažnije da smo upisali veliku pobjedu. Za nas je to prošlo. Već smo se okrenuli novom duelu”, dodao je Jovović.

Al Fajseli će u drugom kolu igrati sa Naserom Husein Dejom iz Alžira. Jasno je da bi trijumf otvorio vrata završnice Arapske Lige šampiona.

“Nema prostora za radovanje, jer nas već sjutra očekuje utakmica sa predstavnikom Alžira. To je meč koji može da odluči ko će u polufinale. Znamo da nas čeka mnogo težak ispit, ali pokušaćemo da ostvarimo novu pobjedu”, zaključio je Jovović, jedini crnogorski trener koji je osvojio duplu krunu.

 

Izvor: Arena, portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.