FK Arena Nikšić predstavnik Crne Gore na turniru u Bugarskoj
Objavljeno: Utorak, Maj 15, 2018 - 08:15
Autor:
onogost.me

Na turniru koji se igra u Bugarskoj od 15. do 20. juna, nikšićki Fudbalski klub Arena će po prvi put od svog osnivanja učestvovati na jednom međunarodnom turniru i kao jedini klub iz naše države predstavljati Nikšić i Crnu Goru.

Foto : Privatna arhiva

Turnir se igra u gradu Kranevo, a učešće je potvrdilo 26 ekipa iz deset zemalja Evrope, među kojima su i ruski Zenit, turski Fenerbahče i bugarski Ludogorec. Organizator turnira je Fudbalska akademija Kolonija iz Srbije koja je i uputila zvanični poziv nikšićkom klubu.

Trener Nikšićana, Vuk Drinčić, pred turnir u Bugarskoj za naš portal je kazao da u ovom uzrastu rezultat ne smije da bude na prvom mjestu.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je baš naš klub dobio zvanični poziv za učešće na ovom prestižnom turniru, pa je to za nas u klubu potvrda jednog dobrog i kontinuiranog rada. Jako je važno za djecu u ovom uzrastu da budu dio turnira gdje mogu da se takmiče sa vršnjacima iz drugih zemalja, da stiču iskustvo i taktički napreduju tako da da je rezultat u drugom planu”, kazao je Drinčić i napomenuo da je upis u toku i da su sva zainteresovana djeca dobrodošla.  

Fudbalski klub Arena osnovan je 2015. godine i okuplja djecu uzrasta od 5 do 12 godina. Sa godištem 2007, 2008 i mlađim se takmiče u Đetić ligi koja je pod okvirom Srednje fudbalske regije.

Ukupno ocjena: 7

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Maj 26, 2018 - 19:50
Šampion slavio protiv Budućnosti na zatvaranju sezone

U posljednjoj utakmici najuspješnije sezone fudbaleri Sutjeske savladali su ekipu Budućnosti u gostima sa 2:3 i tako na efektan način završili takmičenje u Prvoj Telekom ligi.

Subota, Maj 26, 2018 - 08:19
Sutjeska pod Goricom zatvara najuspješniju sezonu

Šampion Crne Gore, ekipa Sutjeske, svoju najuspješniju sezonu završiće utakmicom protiv Budućnosti u okviru posljednjeg, 36. kola Prve Telekom lige.

Petak, Maj 25, 2018 - 17:02
Rudar - Sutjeska pod sumnjom UEFA

Evropska fudbalska federacija obavijestila je Fudbalski savez Crne Gore da je utakmica između Rudara i Sutjeske, u 34. kolu Telekom Prve lige, predmet izvještaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost.

Petak, Maj 25, 2018 - 13:41
Igor Ivanović najbolji igrač, u najboljem timu četiri igrača Sutjeske

U anketi Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore za najboljeg fudbalera crnogorskog šampionata u ovoj sezoni izabran je Igor Ivanović.

Četvrtak, Maj 24, 2018 - 13:20
Čelik istupio iz lige: Fokusiraće se na mlađe selekcije

Fudbalski klub “Čelik“ zvanično je istupio iz lige, saopšteno je iz ovog kluba.