Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bakrač: Pokušaćemo da budemo još bolji, bićemo gladni pobjeda

milos_bakrac1
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 20.01.2018. u 14:11

Pripreme za drugi dio šampionata u taboru Sutjeske protičnu mirno i bez velike pompe.

Dok je najbliži rival, Budućnost, doveo novog trenera, angažovao sportskog direktora i osvježio tim sa nekoliko, za naše uslove, zvučnih pojačanja, Nikšićani su relaksirani, ponašaju se onako kako im dozvoljava tabela – a ona  kaže da  imaju čak 13 bodova više.

“Prednost nam omogućava da se pripremamo mirno, ali nikako da se opustimo. I nećemo se opustiti, nismo takva grupa. Sa druge strane, ni trener nam neće dozvoliti da dođe do nedostatka  motiva ili sličnih, psiholoških padova. Bićemo i u nastavku sezone gladni pobjeda, isto kao što smo bili jesenas”, ubijeđen je Miloš Bakrač, vođa odbrane Sutjeske.

Ni promjene u taboru najvećeg rivala nisu nešto što bi opteretilo lidera.

“U Budućnosti vjeruju da mogu da stignu našu prednost, što je sportski i potpuno legitimno. U pitanju je ozbiljan klub, vidi se to i po igračima koje su angažovali ove zime”, dodaje Bakrač.

Prvenstvo nije riješeno, tvrdi nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore.

“Mnogi se vode primjerom iz prošle sezone, spomenuću ga i ja – imali smo čak 20 bodova manje od Budućnosti u drugoj polusezoni, na kraju smo mogli da budemo prvaci, samo da smo pobijedili Iskru u pretposljednjem kolu.  Nije gotovo ništa, jeste da imamo veliku prednost, ali mnogo je do kraja, čekaju nas još dva meča protiv Budućnosti, te mnogo teških rivala. Najvažnije je da zadržimo fokus koji smo imali jesenas, u tom slučaju neće biti problema”, ističe 25-godišnji defanzivac.

I Sutjeska je osvježila tim – napadač Šaleta Kordić i desni bek Miloš Radulović pojačali su konkurenciju u napadu i u odbrani.

“Svi igrači koji su igrali jesenas su i dalje na okupu, a Kordić i Radulović su već igrali za Sutjesku i neće im trebati puno vremena da se uklope”, kaže Bakrač.

Teško je ponoviti polusezonu kakvu je imala Sutjeska – 15 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, uz period od preko hiljadu minuta bez primljenog gola…

“Treneri kažu da uvijek može bolje i sigurno ćemo pokušati da budemo još bolji. Ne da zadržimo, nego da povećamo prednost. Da li ćemo uspjeti, to ćemo tek da vidimo. Teško je biti bolji nego što smo mi bili jesenas, a bili bismo zadovoljni i da ponovimo onakvu polusezonu”.

Sutjeska se, postepeno, priprema i za evropska iskušenja na ljeto, u tom cilju će poslužiti i predstojeći turnir u Gabeli (rivali Zrinjski, Hajduk iz Splita i domaći GOŠK).

“Igramo polufinale sa Zrinjskim, oni su prvaci BiH, biće to dobra provjera”, zaključuje Bakrač.

Ima interesovanja, ali mi je lijepo u Nikšiću

U toku je zimski prelazni rok, a svakom igraču iz domaće lige cilj je odlazak u inostranstvo.

Miloš Bakrač, koji je  već bio član švajcarskog Siona, svakako, nije izuzetak.

“Ima nekih interesovanja za odlazak vani, prelazni rok je još u toku, vidjećemo šta će biti. Ipak, lijepo mi je u Nikšiću. Ne bih imao ništa protiv da ostanem, volio bih da osvojim titulu. Projekat je ozbiljan, grad je stao iza kluba i vjerujemo  da će ovo biti jedna lijepa i uspješna priča”, kaže Miloš Bakrač.

 

izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.