You are here

Postavljanjem dvije info table u Njegoševoj ulici, između hotela Onogošt i zgrade SO Nikšić i na Trgu Save Kovačevića zaključen je projekat „Turistička valorizacija kulturnog nasljeđa Nikšića“ koji su Rubik doo i portal onogost.me realizovali u saradnji sa Ministarstvom kulture i lokalnom samoupravom. 
12.5. 12:30
0

Učenici OŠ „Luka Simonović“ slušali o posebnostima Crvene stijene
Priliku da posjete i uvjere se u jedinstvenost evropskog arheološkog dragulja juče su imali i učenici sedmog razreda OŠ „Luka Simonović“ prilikom obilaska Crvene stijene u sklopu projekta „Turiistička valorizacija kulturnog nasljeđa Nikšića“, koji u partnerstvu sprovode Ministarstvo kulture i portal Onogošt. 
11.5. 7:54
0

Posjeta osnovaca kulturno-istorijskim spomenicima
U sklopu projekta „Turistička valorizacija kulturnog nasljeđa Nikšića“ učenici sedmog razreda OŠ “Milija Nikčević“ obišli su juče arheološka nalazišta Crvena stijena, u Petrovićima i Riječani, kao i Most na Moštanici koji je nedavno kompletno restauriran. 
30.4. 8:53
0

Steći koji se nalaze kod Crkve Sv. Petra i Pavla, kao i oni koji su izmješteni u lapidarijum iza Zavičajnog muzeja, dragocjeni su izvor podataka o srednjevjekovnom periodu u Onogoštu i o etničkim zajednicama na ovom području, što tom kulturnom dobru daje arheološke, umjetničke, istorijske etnološke i sociološke osobenosti.

15.4. 8:40
0

Prostor koji podrazumijeva ruševine kastela Salthua je aktivni arheološki lokalitet na kome se od 2012. godine izvode sistematska arheološka istraživanje arhitektonskih ostataka u potrazi za rimskom stanicom Saltua u okviru Projekta Ministarstva kulture „Putevi kontinuiteta“, koji realizuje Narodni muzej Crne Gore.

9.4. 8:30
0

Kako bi “zaveo red” na planu izgradnje Nikšića nakon oslobođenja od Turaka knjaz Nikola je pozvao Josipa Sladea da uradi prvi regulacioni plan Nikšića. 

8.4. 15:46
0

“Nikšićka ljepotica”, kako je vlč Ciril Zajec znao nazvati novu katoličku crkvu više od 30 godina krasi naš grad svojom ljepotom. 

2.4. 15:06
0

O nastanku Onogošta imamo različita viđenja. Artur Evans koji je ušao u oslobođeni Nikšić 1877. godine i imao tu privilegiju da prouči kompletnu tvrđavu,  tvrdi da je prvi grad podignut za vrijeme Rimljana i to u III iili IV vijeku.