Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vukićević: Danilović skrojio Statut po svojoj mjeri, o novom rukovodstvu saznala iz medija

vukicevic1
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 15.07.2017. u 11:08

Poslanica Demosa Anka Vukićević kazala je da je iz medija saznala da je u nikšićkom odboru Demosa izabrano novo rukovodstvo.

Vukićević je dodala da na tu sjednicu nijesu pozvani svi članovi Odbora.

Na vanrednoj sjednici nikšićkog odbora Demosa za predsjednicu odbora izabrana je Marjana Jušković.

“Iz medija smo saznali da je u nikšićkom Demosu izabrano novo rukovodstvo. Pravilo seklektivnosti koje je primijenjeno prilikom prikupljama potpisa za inicijativu o sazivanju vanredne Skupštine primijenjeno je i prilikom sazivanja sjednice u Nikšiću. Na sjednicu nijesu pozvani svi članovi Opštinskog odbora koji su legalno,po Statutu, izabrani na Skupštini opštinske organizacije. Napominjemo da ako su svi  preostali legalno izabrani članovi  pozvani i ako su svi došli, nijesu mogli imati kvorum za donošenje bilo kakvih odluka.”

Ona je dodala da o sjednici nijesu informisani ni predsjednik partije Miodrag Lekić ni ona kao poslanica i članica Glavnog odbora iz Nikšića 

“Ekipa okupljena oko Gorana Danilovića ima pravo da se organizuje kako hoće,ali na način na koji to sada čini ne i u ime Demosa. Minimum pristojnosti nalaže da se poštuje Statut koji je imenovani skrojio po svojoj mjeri dajući sebi previše ovlašćenja. Građani svoje Ustavom zagarantovano pravo da biraju i budu birani ostvaruju  preko političkih partija. Selektivnim pozivanjem  predsjednik izvršnog odbora Goran Danilović krši Ustav i članovima Demosa uskraćuje mogućnost da u okviru partije biraju i budu birani”, zaključila je Vukićević.

  vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.