Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA Nikšić: Naknade za legalizaciju objekata previsoke, opština da ih koriguje

filedownload
URA
  • Autor onogost.me
  • 20.04.2018. u 09:09

Naknada za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata koju je utvrdila Opština Nikšić je previsoka i odmah treba izmijeniti navedenu odluku i cijene po zonama drastično smanjiti, a za četvrtu, petu i šestu zonu ukinuti, naveli su danas iz Građanskog pokreta URA Nikšić.

Kažu da naknade ne bi trebalo da prelaze 50 eura u prvoj A zoni, 30 eura u prvoj zoni, 20 eura u drugoj zoni i 10 eura u trećoj zoni.

“Da su cijene koje je predvidjela Opština Nikšić nerealne govori podatak da su u Podgorici mnogo niže i za I zonu iznose 95 eura, dok su cijene u Bijelom Polju niže tri puta. Cijene koje je trenutno postavila Opština Nikšić su u rangu Opštine Tivat, što dovoljno govori o realnosti trenutno određenih cijena u Nikšiću. Navodimo i primjer Opštine Šavnik gdje je cijena dva i tri eura”, ističu u nikšićkom pokretu URA.

Oni traže od Opštine da se odmah izmijeni iznos naknade, jer ekonomska situacija u kojoj se nalaze građani Nikšića otežava legalizaciju objekata po planiranim cijenama.

“To tražimo iako smo unaprijed gotovo sigurni da kod opštinskih čelnika za to ne postoji volja. Jer rukovodstvo Opštine Nikšić će po ko zna koji put da rupe u budžetu krpi na račun osiromašenih građana, a mi ćemo uraditi sve kako bi to i spriječili”, zaključili su u odboru URA Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.