Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA: Nadležni da daju odgovor gdje ide materijal za rekonstrukciju Doma revolucije

36830414_10211924909653769_7124152611397173248_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 11.07.2018. u 10:50

Iz nikšićkog odbora URA reagovali su danas na obustavljanje radova na Domu revolucije.

Potpredsjednik odbora URA Nikšić, Goran Šućur, tvrdi da je obrazloženje za zaustavljanje radova na Domu revolucije, od strane nadležnih u Opštini Nikšić, samo pokušaj negiranja njihove, kako kaže, neodgovornosti i nesposobnosti.

On kaže da iz odgovora nadležnih “da je želja građana i lokalne samouprave da što prije i sa manje novca  završe rekonstrukciju Doma revolucije, kao i da autori ne žive u Nikšiću i imaju više umjetnički pristup ovome problemu” čita kvazi obrazloženje da neko u ovome poslu neodgovorno i neprofisionalno obavlja svoj posao.

“Ako je ovo stvarni razlog odstupanja od plana onda se postavlja pitanje – Gdje i kako se željezna konstrukcija sa Doma revolucije lageruje i kako su stakla sa Doma revolucije završila kao ograda na terasi lokala “Base”? Ko je odredio cijenu 70 eura po komadu i gdje su završila sredstva od prodaje? Da li i u ovome poslu, koji je od značaja za Nikšićan,e neko mora da ušićcari staklo i komad željeza? Od koga treba da čujemo istinu i ko treba da je kaže?”, pita Šućur.                                                                         

Navodi da je očigledno da lokalna vlast u Nikšiću iz dana u dan potvrđuje da je personifikacija laži i prevare.

“Njihovo obrazloženje je samo još jedno obmanjivanje građana i posljednji trzaj da sakriju svoje nezakonite radnje. Znaju Nikšićani dobro koliko je njima stalo do Nikšića i šta se krije iza njihovih virtuelnih priča i realnosti koje nam nude godinama”, dodaje Šućur.

Na kraju očekuje da će nadzorni  i inspekcijski organi utvrditi ko je odgovoran za ovakve malverzacije, koje idu na štetu grada i građana,

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.