Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ujedinjena Crna Gora: DPS nesposobna da rukovodi gradom

ae6fa806e209f4e9a10ca96217f43afc
  • Autor onogost.me
  • 06.12.2017. u 13:31

Veselin Grbović je prilikom ponovnog odabira na mjesto predsjednika opštine Nikšić 3. aprila 2017. godine, poslije izbora na kojima nije učestvovala opozicija, obećao, kao što je to uradio i prilikom njegovog prvog odabira 2013. godine, da će u najskorijem roku zaposliti oko 500 radnika u Nikšiću, podsjetili su iz OO Ujedinjene Crne Gore Nikšić.

Tom prilikom je, objašnjavaju oni, precizirao da će tih 500 radnika zaposliti u Domu za stare (oko 200 ljudi), u Farmi “Goranović” 50, u Logističkom centru i preradi ljekovitog bilja po stotinu i preradi voća 50 zaposlenih. O drugim značajnim projektima koje rade drugi investitori i gdje će se zaposliti puno veći broj radnika od navedenog, predsjednik je, kako navode iz ovog odbora, držao u tajnosti i o njima nije htio da govori.

„Epilog u vezi sa obećanjima vezanim za Grbovića je poznat građanima Nikšića, a to je da je za četiri godine njegovog prvog mandata broj nezaposlenih povećan za blizu 2000 Nikšićana. Koliko je Nikšić prosperitetan grad, i grad u koji mladi dolaze u potrazi za boljim životom je i činjenica da je u 2016. godini  prirodni priraštaj stanovništva negativan, odnosno da je u toj godini oko 80 građana više umrlo nego što se rodilo“, naveli su iz Ujedinjene Crne Gore.

Grbović je, kako tvrde, tokom izborne 2016. godine  primio u stalni radni odnos u lokalnoj upravi oko 120 radnika i sklopio preko 140 ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova, a sve u suprotnosti sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

„Veselin Grbovic je poslije svog četvorogodisnjeg mandata morao raspisati javni konkurs za ponovni prijem istih ili novih starješina. Međutim, predsjednik je prećutno produžio mandat postojećim rukovodećim kadrovima, pojedine imenovavši za vršioce dužnosti, a neki su samo produžili sa obavljanjem poslova za koje su bili zaduženi ranije“, ističu oni.

Ujedinjena Crna Gora upozorava da je Demokratska partija socijalista nesposobna da rukovodi ovim gradom, da obećanog privrednog preporoda nema, da privredni kolektivi koji su brojali oko 22.000 zaposlenih sada nemaju ni 1.000 radnika u neposrednoj proizvodnji.

„Svjedoci smo da preduzeća koja su izašla iz stečaja zapošljavaju svega do 30 radnika. Sigurni smo, stoga, da krivicu za ovakav nerad i nestručnost zaposlenog kadra ne mogu prebaciti na leđa opozicije, krivica je isključivo u rukama DPS-a ili, pak, u rukama one stranke koja je na martovskim izborima od dva takmičara bila treća, jer samo oni vrše vlast u Nikšiću“, zaključili su oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci