Ujedinjena Crna Gora: DPS nesposobna da rukovodi gradom
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 14:31
Autor:
onogost.me

Veselin Grbović je prilikom ponovnog odabira na mjesto predsjednika opštine Nikšić 3. aprila 2017. godine, poslije izbora na kojima nije učestvovala opozicija, obećao, kao što je to uradio i prilikom njegovog prvog odabira 2013. godine, da će u najskorijem roku zaposliti oko 500 radnika u Nikšiću, podsjetili su iz OO Ujedinjene Crne Gore Nikšić.

Tom prilikom je, objašnjavaju oni, precizirao da će tih 500 radnika zaposliti u Domu za stare (oko 200 ljudi), u Farmi "Goranović" 50, u Logističkom centru i preradi ljekovitog bilja po stotinu i preradi voća 50 zaposlenih. O drugim značajnim projektima koje rade drugi investitori i gdje će se zaposliti puno veći broj radnika od navedenog, predsjednik je, kako navode iz ovog odbora, držao u tajnosti i o njima nije htio da govori.

„Epilog u vezi sa obećanjima vezanim za Grbovića je poznat građanima Nikšića, a to je da je za četiri godine njegovog prvog mandata broj nezaposlenih povećan za blizu 2000 Nikšićana. Koliko je Nikšić prosperitetan grad, i grad u koji mladi dolaze u potrazi za boljim životom je i činjenica da je u 2016. godini  prirodni priraštaj stanovništva negativan, odnosno da je u toj godini oko 80 građana više umrlo nego što se rodilo“, naveli su iz Ujedinjene Crne Gore.

Grbović je, kako tvrde, tokom izborne 2016. godine  primio u stalni radni odnos u lokalnoj upravi oko 120 radnika i sklopio preko 140 ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova, a sve u suprotnosti sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

„Veselin Grbovic je poslije svog četvorogodisnjeg mandata morao raspisati javni konkurs za ponovni prijem istih ili novih starješina. Međutim, predsjednik je prećutno produžio mandat postojećim rukovodećim kadrovima, pojedine imenovavši za vršioce dužnosti, a neki su samo produžili sa obavljanjem poslova za koje su bili zaduženi ranije“, ističu oni.

Ujedinjena Crna Gora upozorava da je Demokratska partija socijalista nesposobna da rukovodi ovim gradom, da obećanog privrednog preporoda nema, da privredni kolektivi koji su brojali oko 22.000 zaposlenih sada nemaju ni 1.000 radnika u neposrednoj proizvodnji.

„Svjedoci smo da preduzeća koja su izašla iz stečaja zapošljavaju svega do 30 radnika. Sigurni smo, stoga, da krivicu za ovakav nerad i nestručnost zaposlenog kadra ne mogu prebaciti na leđa opozicije, krivica je isključivo u rukama DPS-a ili, pak, u rukama one stranke koja je na martovskim izborima od dva takmičara bila treća, jer samo oni vrše vlast u Nikšiću“, zaključili su oni.

Ukupno ocjena: 74

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Jul 17, 2018 - 13:04
Ostavka predsjednika OO Crnogorske u Nikšiću

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću Dražen Tadić podnio je ostavku zbog saradnje te partije sa vladajućom koalicijom u Budvi.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 18:07
DPS Nikšić: URA predstavlja sve ono protiv čega se Ljubo Čupić borio

Kao po nepisanom pravilu svaki uspjeh naše politike i naše lokalne uprave u Nikšiću, iziritira svu trojicu pripadnika građanskog pokreta URA, koliko ih ima u nikšićkom odboru, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 12:44
Mladi URA Nikšić: Lokalna vlast nas poslušala, Čupić tamo đe je uvijek i trebao da bude

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA Nikšić, pozdravili su poteze nikšićke vlasti koja je, kako su naveli, postavljanjem spomenika Ljubu Čpiću, uvažila njihove prošlogodišnje apele. 

Srijeda, Jul 11, 2018 - 13:16
URA: Nadležni da daju odgovor gdje ide materijal za rekonstrukciju Doma revolucije

Iz nikšićkog odbora URA reagovali su danas na obustavljanje radova na Domu revolucije.

Utorak, Jun 26, 2018 - 08:43
Bajagiću novi mandat na čelu opštine Plužine

Glasovima vladajuće Socijalističke narodne partije (SNP) za predsjednika opštine Plužine izabran je Mijuško Bajagić.