Ujedinjena Crna Gora: DPS nesposobna da rukovodi gradom
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 14:31
Autor:
onogost.me

Veselin Grbović je prilikom ponovnog odabira na mjesto predsjednika opštine Nikšić 3. aprila 2017. godine, poslije izbora na kojima nije učestvovala opozicija, obećao, kao što je to uradio i prilikom njegovog prvog odabira 2013. godine, da će u najskorijem roku zaposliti oko 500 radnika u Nikšiću, podsjetili su iz OO Ujedinjene Crne Gore Nikšić.

Tom prilikom je, objašnjavaju oni, precizirao da će tih 500 radnika zaposliti u Domu za stare (oko 200 ljudi), u Farmi "Goranović" 50, u Logističkom centru i preradi ljekovitog bilja po stotinu i preradi voća 50 zaposlenih. O drugim značajnim projektima koje rade drugi investitori i gdje će se zaposliti puno veći broj radnika od navedenog, predsjednik je, kako navode iz ovog odbora, držao u tajnosti i o njima nije htio da govori.

„Epilog u vezi sa obećanjima vezanim za Grbovića je poznat građanima Nikšića, a to je da je za četiri godine njegovog prvog mandata broj nezaposlenih povećan za blizu 2000 Nikšićana. Koliko je Nikšić prosperitetan grad, i grad u koji mladi dolaze u potrazi za boljim životom je i činjenica da je u 2016. godini  prirodni priraštaj stanovništva negativan, odnosno da je u toj godini oko 80 građana više umrlo nego što se rodilo“, naveli su iz Ujedinjene Crne Gore.

Grbović je, kako tvrde, tokom izborne 2016. godine  primio u stalni radni odnos u lokalnoj upravi oko 120 radnika i sklopio preko 140 ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova, a sve u suprotnosti sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

„Veselin Grbovic je poslije svog četvorogodisnjeg mandata morao raspisati javni konkurs za ponovni prijem istih ili novih starješina. Međutim, predsjednik je prećutno produžio mandat postojećim rukovodećim kadrovima, pojedine imenovavši za vršioce dužnosti, a neki su samo produžili sa obavljanjem poslova za koje su bili zaduženi ranije“, ističu oni.

Ujedinjena Crna Gora upozorava da je Demokratska partija socijalista nesposobna da rukovodi ovim gradom, da obećanog privrednog preporoda nema, da privredni kolektivi koji su brojali oko 22.000 zaposlenih sada nemaju ni 1.000 radnika u neposrednoj proizvodnji.

„Svjedoci smo da preduzeća koja su izašla iz stečaja zapošljavaju svega do 30 radnika. Sigurni smo, stoga, da krivicu za ovakav nerad i nestručnost zaposlenog kadra ne mogu prebaciti na leđa opozicije, krivica je isključivo u rukama DPS-a ili, pak, u rukama one stranke koja je na martovskim izborima od dva takmičara bila treća, jer samo oni vrše vlast u Nikšiću“, zaključili su oni.

Ukupno ocjena: 40

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Mart 15, 2018 - 09:23
URA: Lokalna vlast se ogleda u uslovima u kojima rade nikšićki vatrogasci

Haotično stanje Vatrogasnog doma, kao i uslovi u kojima borave niksićki vatrogasci, najbolje oslikavaju odnos rukovodstva i predsjednika Opštine prema građanima Niksića, istakao je danas potpredsjednik nikšićkog odbora URA Goran Šućur.

Utorak, Mart 13, 2018 - 12:43
Kazne do 2.000 eura za podršku dvojici ili više kandidata

Veb aplikacija potpisi.dik.co.me, putem koje ukucavanjem svog matičnog broja građani mogu da provjere da li su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni za podršku nekom od predsjedničkih kandidata, dostupna je od juče popodne.

Nedjelja, Mart 11, 2018 - 08:40
Za predsjedničku kampanju 1.400.000 eura

Za finansiranje kampanje uoči predsjedničkih izbora biće izdvojeno oko 1.400.000 eura. To je, po Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, 0,07 odsto tekućeg budžeta za ovu godinu.

Ponedjeljak, Mart 5, 2018 - 13:18
URA: Biro rada Nikšić je služba za obmanjivanje javnosti

Posljednji podaci Biroa rada Nikšić, prema kojima je u gradu nezaposleno 4.912 lica, a od toga 994 visokoškolaca, još jedna su zloupotreba statistike koja ulazi u domen mentalne akrobatike, saopštio je danas potpredsjednik nikšićkog odbora URA Goran Šućur.

Subota, Mart 3, 2018 - 17:16
NOVA Nikšić tvrdi da se vode montirani politički procesi protiv opozicije

Deklarativno zalaganje za evropske standarde ne može sakriti činjenicu da je samoproglašeni ,,lider u regionu” zapravo jedina država u regionu u kojoj se vode montirani politički procesi protiv lidera opozicije, ocijenili su danas u Klubu mladih Nove srpske demokratije u Nikšiću.