Ujedinjena Crna Gora: DPS nesposobna da rukovodi gradom
Objavljeno: Srijeda, Decembar 6, 2017 - 14:31
Autor:
onogost.me

Veselin Grbović je prilikom ponovnog odabira na mjesto predsjednika opštine Nikšić 3. aprila 2017. godine, poslije izbora na kojima nije učestvovala opozicija, obećao, kao što je to uradio i prilikom njegovog prvog odabira 2013. godine, da će u najskorijem roku zaposliti oko 500 radnika u Nikšiću, podsjetili su iz OO Ujedinjene Crne Gore Nikšić.

Tom prilikom je, objašnjavaju oni, precizirao da će tih 500 radnika zaposliti u Domu za stare (oko 200 ljudi), u Farmi "Goranović" 50, u Logističkom centru i preradi ljekovitog bilja po stotinu i preradi voća 50 zaposlenih. O drugim značajnim projektima koje rade drugi investitori i gdje će se zaposliti puno veći broj radnika od navedenog, predsjednik je, kako navode iz ovog odbora, držao u tajnosti i o njima nije htio da govori.

„Epilog u vezi sa obećanjima vezanim za Grbovića je poznat građanima Nikšića, a to je da je za četiri godine njegovog prvog mandata broj nezaposlenih povećan za blizu 2000 Nikšićana. Koliko je Nikšić prosperitetan grad, i grad u koji mladi dolaze u potrazi za boljim životom je i činjenica da je u 2016. godini  prirodni priraštaj stanovništva negativan, odnosno da je u toj godini oko 80 građana više umrlo nego što se rodilo“, naveli su iz Ujedinjene Crne Gore.

Grbović je, kako tvrde, tokom izborne 2016. godine  primio u stalni radni odnos u lokalnoj upravi oko 120 radnika i sklopio preko 140 ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova, a sve u suprotnosti sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

„Veselin Grbovic je poslije svog četvorogodisnjeg mandata morao raspisati javni konkurs za ponovni prijem istih ili novih starješina. Međutim, predsjednik je prećutno produžio mandat postojećim rukovodećim kadrovima, pojedine imenovavši za vršioce dužnosti, a neki su samo produžili sa obavljanjem poslova za koje su bili zaduženi ranije“, ističu oni.

Ujedinjena Crna Gora upozorava da je Demokratska partija socijalista nesposobna da rukovodi ovim gradom, da obećanog privrednog preporoda nema, da privredni kolektivi koji su brojali oko 22.000 zaposlenih sada nemaju ni 1.000 radnika u neposrednoj proizvodnji.

„Svjedoci smo da preduzeća koja su izašla iz stečaja zapošljavaju svega do 30 radnika. Sigurni smo, stoga, da krivicu za ovakav nerad i nestručnost zaposlenog kadra ne mogu prebaciti na leđa opozicije, krivica je isključivo u rukama DPS-a ili, pak, u rukama one stranke koja je na martovskim izborima od dva takmičara bila treća, jer samo oni vrše vlast u Nikšiću“, zaključili su oni.

Ukupno ocjena: 10

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Nedjelja, Decembar 10, 2017 - 16:45
Mandić: Nikšić je motorna snaga naše stranke

Opštinski odbor Nove srpske demokratije – Nikšić upriličio je svečanost na kojoj se u NSD učlanilo 72 nova člana, a 84 članske karte su podijeljene onima koji su pristupnice potpisali u ranijem periodu

Petak, Decembar 1, 2017 - 19:32
Marija Perović nova predsjednica Savjeta mladih DPS-a Nikšić

Savjet mladih DPS-a Nikšić dobio je novu predsjednicu. Tu funkciju u narednom periodu obavljaće dr Marija Perović koju je članstvo jednoglasno izabralo. 

Srijeda, Novembar 29, 2017 - 15:51
Šućur: Vlast bespravno ostavila porodice bez krova nad glavom

Vlast u Nikšiću nastavlja svoju bahatost, a da je izgubila potpuni kontakt sa stvarnošću najbolje govori štrajk glađu porodica koje su samovoljom vlasti u Nikšiću ostale bez krova nad glavom, tvrdi u saopštenju potpredsjednik pokreta URA Nikšić Goran Šućur.

Petak, Novembar 24, 2017 - 15:18
URA: Ptice na granama znaju kako se Stijepović odnosi prema časnim novinarima

Jučerašnja naknadna pamet direktora TV Nikšić Milutina Stijepovića, koju nije smio iznijeti dok je bježao za vrijeme performansa mladih iz URA-e još jednom potvrđuje činjenicu da se na našoj TV Nikšić sve, prije nego izađe u etar, mora provjeriti u nekoliko partijskih kuhinja, saopštili su iz nikšićkog GP URA.

Petak, Novembar 24, 2017 - 09:23
Stijepović nakon jučerašnjeg performansa GP URA: Dalje ruke od TVNK

Izvršni direktor TVNK Milutin Stijepović reagovao je na jučerašnje tvrdnje Foruma mladih GP URA Nikšić, najavljujući da će potražiti zaštitu od domaćih i međunarodnih ogranizacija.