UCG: Zbog rekonstrukcije Doma revolucije bez posla ostaje 50 Nikšićana
Objavljeno: Ponedjeljak, Novembar 6, 2017 - 15:47
Autor:
onogost.me

Dom revolucije u Nikšiću pored 16 tragično nastradalih sugrađana u njegovim katakombama, jednog srušenog velelepnog objekta gdje se nalazila osnovna škola i predivan park i sportsko igralište, kao i desetine miliona maraka potrošenih sredstava iz samodoprinosa naših sugrađana za njegovu izgradnju, veoma brzo će uzeti još jedan danak, odnosno žrtvu svoje pogubne izgradnje, navode iz OO Ujedinjene Crne Gore.

Foto : Ilustracija

Naime, kako dodaju u saopštenju, ovih dana donešena su rješenja o uklanjanju 17 poslovnih objekata privremenog karaktera na platou Doma revolucije čime će, tvrde, bez posla ostati oko 50 zaposlenih radnika.

„Opština će ostati bez svojih naknada, poreza, prireza i taksi, država će ostati bez značajnih sredstava kroz PDV i neplaćenih poreza za zdravstvo, školstvo, penzijsko-invalidsko osiguranje itd., koja su ovi objekti uplaćivali tokom svog redovnog poslovanja. Da li će i ovoga puta lokalna vlast kao što je to uradila i sredinom ove godine, kada je uklonila oko 10-12 objekata u ulici Serdara Šćepana, u neposrednoj blizini zgrade Opštine, bez mogućnosti da im se obezbijede druge lokacije da bi nastavili sa daljim radom, ukloniti i ove objekte?“, pitaju se u toj partiji.

„Tom prilikom lokalna vlast je ostavila bez posla oko 40 radnika, a vlasnicima objekata napravila direktnu materijalnu štetu u iznosu od preko 200.000 eura. Identično je lokalna vlast prije nekoliko godina uklonila u ulici Nikole Tesle desetak objekata, a samim tim ostavila bez posla oko 40 radnika i napravila, takođe, materijalnu štetu vlasnicima objekata u iznosu od oko 200.000 eura i to sve da bi se pravila stambena zgrada na toj lokaciji. Međutim, na mjestima gdje je trebalo da budu izgrađene stambene zgrade danas se samo nalaze divlja parkirališta“, ističu u UCG-u, i dodaju da je sličan scenario viđen u Ulici Druge Dalmatinske, preko puta Sportskog centra tokom poslednje dvije godine, kada je, zaključuju, lokalna uprava uklonila približno isti broj objekata, ostavila identičan broj radnika bez posla i napravila identičnu štetu vlasnicima objekata kao u navedenim slučajevima, a sve sa istim ciljem da bi se napravili poslovno stambeni objekti.

U toj partiji vjeruju da će njihov apel ozbiljno shvatiti lokalna vlast u Nikšiću i da neće zarad samog uređenja prostora ispred Doma ostaviti bez egzistencije oko 50 porodica

 poreskih obveznika plaćeno je 12 500,00 eura.

„Koliko će koštati pobjednički projekat po konkursu za početak realizacije prve faze rekonstrukcije i revitalizacije nikšićkog Doma revolucije tek ćemo vidjeti. Kada će početi radovi, kada će se završiti i koliko će sve to koštati poreske obveznike ostaće zadugo nepoznanica. Međutim, ono što je već poznato je to da se početne negativne posledice ovog „projekta“ već osjećaju veoma brzim uklanjanjem objekata i ostajanjem bez posla velikog broja naših sugrađana, a da radovi nijesu ni započeli“, poručuju iz OO Ujedinjne Crne Gore. 

Ukupno ocjena: 38

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Subota, Mart 24, 2018 - 17:05
I Đukanović predao potpise za predsjedničku kandidaturu

Kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović predao je danas 60.528 potpisa Državnoj izbornoj komisiji, poručujući da vjeruje u pobjedu evropske politke u prvom krugu.

Petak, Mart 23, 2018 - 17:09
DIK potvrdio kandidaturu Vuksanović

Državna izborna komisija potvrdila je danas kandidaturu Draginje Vuksanović za predsjednicu Crne Gore.

Četvrtak, Mart 15, 2018 - 09:23
URA: Lokalna vlast se ogleda u uslovima u kojima rade nikšićki vatrogasci

Haotično stanje Vatrogasnog doma, kao i uslovi u kojima borave niksićki vatrogasci, najbolje oslikavaju odnos rukovodstva i predsjednika Opštine prema građanima Niksića, istakao je danas potpredsjednik nikšićkog odbora URA Goran Šućur.

Utorak, Mart 13, 2018 - 12:43
Kazne do 2.000 eura za podršku dvojici ili više kandidata

Veb aplikacija potpisi.dik.co.me, putem koje ukucavanjem svog matičnog broja građani mogu da provjere da li su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni za podršku nekom od predsjedničkih kandidata, dostupna je od juče popodne.

Nedjelja, Mart 11, 2018 - 08:40
Za predsjedničku kampanju 1.400.000 eura

Za finansiranje kampanje uoči predsjedničkih izbora biće izdvojeno oko 1.400.000 eura. To je, po Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, 0,07 odsto tekućeg budžeta za ovu godinu.