UCG: Zbog rekonstrukcije Doma revolucije bez posla ostaje 50 Nikšićana
Objavljeno: Ponedjeljak, Novembar 6, 2017 - 15:47
Autor:
onogost.me

Dom revolucije u Nikšiću pored 16 tragično nastradalih sugrađana u njegovim katakombama, jednog srušenog velelepnog objekta gdje se nalazila osnovna škola i predivan park i sportsko igralište, kao i desetine miliona maraka potrošenih sredstava iz samodoprinosa naših sugrađana za njegovu izgradnju, veoma brzo će uzeti još jedan danak, odnosno žrtvu svoje pogubne izgradnje, navode iz OO Ujedinjene Crne Gore.

Foto : Ilustracija

Naime, kako dodaju u saopštenju, ovih dana donešena su rješenja o uklanjanju 17 poslovnih objekata privremenog karaktera na platou Doma revolucije čime će, tvrde, bez posla ostati oko 50 zaposlenih radnika.

„Opština će ostati bez svojih naknada, poreza, prireza i taksi, država će ostati bez značajnih sredstava kroz PDV i neplaćenih poreza za zdravstvo, školstvo, penzijsko-invalidsko osiguranje itd., koja su ovi objekti uplaćivali tokom svog redovnog poslovanja. Da li će i ovoga puta lokalna vlast kao što je to uradila i sredinom ove godine, kada je uklonila oko 10-12 objekata u ulici Serdara Šćepana, u neposrednoj blizini zgrade Opštine, bez mogućnosti da im se obezbijede druge lokacije da bi nastavili sa daljim radom, ukloniti i ove objekte?“, pitaju se u toj partiji.

„Tom prilikom lokalna vlast je ostavila bez posla oko 40 radnika, a vlasnicima objekata napravila direktnu materijalnu štetu u iznosu od preko 200.000 eura. Identično je lokalna vlast prije nekoliko godina uklonila u ulici Nikole Tesle desetak objekata, a samim tim ostavila bez posla oko 40 radnika i napravila, takođe, materijalnu štetu vlasnicima objekata u iznosu od oko 200.000 eura i to sve da bi se pravila stambena zgrada na toj lokaciji. Međutim, na mjestima gdje je trebalo da budu izgrađene stambene zgrade danas se samo nalaze divlja parkirališta“, ističu u UCG-u, i dodaju da je sličan scenario viđen u Ulici Druge Dalmatinske, preko puta Sportskog centra tokom poslednje dvije godine, kada je, zaključuju, lokalna uprava uklonila približno isti broj objekata, ostavila identičan broj radnika bez posla i napravila identičnu štetu vlasnicima objekata kao u navedenim slučajevima, a sve sa istim ciljem da bi se napravili poslovno stambeni objekti.

U toj partiji vjeruju da će njihov apel ozbiljno shvatiti lokalna vlast u Nikšiću i da neće zarad samog uređenja prostora ispred Doma ostaviti bez egzistencije oko 50 porodica

 poreskih obveznika plaćeno je 12 500,00 eura.

„Koliko će koštati pobjednički projekat po konkursu za početak realizacije prve faze rekonstrukcije i revitalizacije nikšićkog Doma revolucije tek ćemo vidjeti. Kada će početi radovi, kada će se završiti i koliko će sve to koštati poreske obveznike ostaće zadugo nepoznanica. Međutim, ono što je već poznato je to da se početne negativne posledice ovog „projekta“ već osjećaju veoma brzim uklanjanjem objekata i ostajanjem bez posla velikog broja naših sugrađana, a da radovi nijesu ni započeli“, poručuju iz OO Ujedinjne Crne Gore. 

Ukupno ocjena: 75

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Utorak, Jul 17, 2018 - 13:04
Ostavka predsjednika OO Crnogorske u Nikšiću

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću Dražen Tadić podnio je ostavku zbog saradnje te partije sa vladajućom koalicijom u Budvi.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 18:07
DPS Nikšić: URA predstavlja sve ono protiv čega se Ljubo Čupić borio

Kao po nepisanom pravilu svaki uspjeh naše politike i naše lokalne uprave u Nikšiću, iziritira svu trojicu pripadnika građanskog pokreta URA, koliko ih ima u nikšićkom odboru, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

Nedjelja, Jul 15, 2018 - 12:44
Mladi URA Nikšić: Lokalna vlast nas poslušala, Čupić tamo đe je uvijek i trebao da bude

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA Nikšić, pozdravili su poteze nikšićke vlasti koja je, kako su naveli, postavljanjem spomenika Ljubu Čpiću, uvažila njihove prošlogodišnje apele. 

Srijeda, Jul 11, 2018 - 13:16
URA: Nadležni da daju odgovor gdje ide materijal za rekonstrukciju Doma revolucije

Iz nikšićkog odbora URA reagovali su danas na obustavljanje radova na Domu revolucije.

Utorak, Jun 26, 2018 - 08:43
Bajagiću novi mandat na čelu opštine Plužine

Glasovima vladajuće Socijalističke narodne partije (SNP) za predsjednika opštine Plužine izabran je Mijuško Bajagić.