Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

SDP Nikšić: “Biznis elita” uvozi radnu snagu iz Poljske

sdp_logo1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 11.01.2017. u 14:09

Ratko Dubljević iz nikšićkog odbora SDP-a poručio je da u Nikšiću, gdje je nezaposlenost gotovo najveća u Crnoj Gori, “biznis elita” uvozi radnu snagu iz Poljske.

„Istovremeno, na ruševinama nekada moćne nikšićke privrede, preostalim nikšićkim radnicima se povećavaju radni sati i smanjuju zarade. Oni koji zarađuju na ekspoataciji prirodnih bogatstava Crne Gore na tim poslovima angažuju strane radnike po nekoliko puta većim cijenama, inateći se sa lokalnim stanovništvom“, naveo je on u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

„Tako izgleda ono što premijer Marković naziva “biznis elita”.  “Elita” koja duguje 700 miliona eura poreza. “Elita” čijih utajenih 700 miliona poreskog duga iznose dvije godine života – penzija penzionera. “Elita” čije gubitke i dugove plaćamo uštedama na majke, djecu, penzionere. “Elita” čije kredite kroz pale garancije plaćaju svi građani. Elitni je cinizam nazvati “biznis elitom” one koji su od države utajili 700 miliona eura, posebno kada to učine oni koji upravljaju državom i žive od države. U svim zemljama gdje “politička elita” ne koristi iznajmljena imena “biznis elite” za prikrivanje sopstvenog bogastva elita su vrijedni ljudi koji stvaraju, mali i srednji biznis, zdravstveni i prosvjetni radnici.. a poreski dužnici su prestupnici. Ali “naši dani” su takvi kakvim ih je prije vijek opisao Vladislav Petković Dis: “Lopovi nam izrađuju bogatašе Mračnе dušе nazvašе sе patrioti”, rekao je Dubljević.  

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.