SDP Nikšić: "Biznis elita" uvozi radnu snagu iz Poljske
Objavljeno: Srijeda, Januar 11, 2017 - 15:09

Ratko Dubljević iz nikšićkog odbora SDP-a poručio je da u Nikšiću, gdje je nezaposlenost gotovo najveća u Crnoj Gori, “biznis elita” uvozi radnu snagu iz Poljske.

Foto : Ilustracija

„Istovremeno, na ruševinama nekada moćne nikšićke privrede, preostalim nikšićkim radnicima se povećavaju radni sati i smanjuju zarade. Oni koji zarađuju na ekspoataciji prirodnih bogatstava Crne Gore na tim poslovima angažuju strane radnike po nekoliko puta većim cijenama, inateći se sa lokalnim stanovništvom“, naveo je on u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

„Tako izgleda ono što premijer Marković naziva “biznis elita”.  “Elita” koja duguje 700 miliona eura poreza. “Elita” čijih utajenih 700 miliona poreskog duga iznose dvije godine života - penzija penzionera. “Elita” čije gubitke i dugove plaćamo uštedama na majke, djecu, penzionere. “Elita” čije kredite kroz pale garancije plaćaju svi građani. Elitni je cinizam nazvati “biznis elitom” one koji su od države utajili 700 miliona eura, posebno kada to učine oni koji upravljaju državom i žive od države. U svim zemljama gdje “politička elita” ne koristi iznajmljena imena “biznis elite” za prikrivanje sopstvenog bogastva elita su vrijedni ljudi koji stvaraju, mali i srednji biznis, zdravstveni i prosvjetni radnici.. a poreski dužnici su prestupnici. Ali “naši dani” su takvi kakvim ih je prije vijek opisao Vladislav Petković Dis: “Lopovi nam izrađuju bogatašе Mračnе dušе nazvašе sе patrioti”, rekao je Dubljević.  

 

Izvor: portalanalitika.me

Ukupno ocjena: 55

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Srijeda, Februar 14, 2018 - 11:25
Rok za kandidature ističe 26. marta

Politička stranka ili grupa građana može dostaviti Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog kandidata za predsjednika Crne Gore najkasnije 20 dana prije dana određenog za održavanje izbora, ili 26.marta u ponoć, saopšteno je iz Državne izborne komisije.

Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 13:27
Blažić: Vraćanjem duha narodu, vratićemo sve što je uništavano tri decenije

Promovišući aktivnosti predsjedničke kampanje, kandidat za predsjednika prof. dr Đorđije Blažić družio se danas sa našim sugrađanima i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je počinje baš u rodnom Nikšiću.

Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 10:04
Partijama koje bojkotuju biće isplaćeno 1.164.812 eura

Za finansiranje političkih partija ove godine iz državnog budžeta biće izdvojeno 5.980.000 eura, saopšteno je iz Agencije za sprečavanje korupcije. Prema podacima ASK, Demokratska partija socijalista od države dobiće 2,3 miliona eura za rad partije u svim crnogorskim opštinama, od čega za rad na državnom nivou 1.605.554 eura.

Ponedjeljak, Februar 12, 2018 - 07:41
Blažićev predsjednički karavan kreće iz Nikšića

Kandidat za predsjednika prof. dr Đorđije Blažić posjetiće danas Nikšić.

Subota, Februar 10, 2018 - 10:56
Mladi NSD: Imamo energiju koja će dovesti do sloma režima

Slika i poruka koju šaljemo, najbolji je pokazatelj da nisu uspjeli da nas slome i ućutkaju, a energija koja se osjeća govori nam da smo jači nego ikada, kazao je novoizabrani predsjednik Kluba mladih NSD Nikšić Nikola Goranović na Trećoj redovnoj skupštini Kluba mladih NSD Nikšić.