Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ostavka predsjednika OO Crnogorske u Nikšiću

img_0697
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2018. u 11:04

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću Dražen Tadić podnio je ostavku zbog saradnje te partije sa vladajućom koalicijom u Budvi.

“Moja misija u Crnogorskoj je završena. Napori koje sam uložio da se moj glas čuje u vrhu stranke koji su kritikovali odluke o koalicijama sa neprirodnim partnerima nijesu urodili plodom. Nakon ulaska u dilove sa DPS-om sada se ulazi i u vlast sa strankama koje su ideološki udaljene od onog što je izvorna Crnogorska bila. U ovoj novoj, orijentisanoj ka dnevno-političkom interesu, za mene više nema mjesta”, saopštio je Tadić.

Naveo je da je Crnogorska kod mnogih mladih predstavljala novu nadu i novu šansu da se od zemlje konačno stvori država.

“Ovakav razvoj događaja je ubio ideju i nade o aktivizmu koji bi kreirao moderno i slobodno društvo, Crnu Goru koja bi bila dom za sve nas. Svojim saradnicima želim da se zahvalim na dosadašnjoj saradnji ali se naši putevi od ovog trena razilaze. Ostajem privržen ideji o slobodi i ravnopravnosti, o modernoj državi koja će da bude demokratska i prosperitetna. Tu ideju ću nadalje da promovišem i u mjeri u kojoj to kao pojedinac mogu i da realizujem. Gorak je ukus nakon svega, ali valjda sam i to morao da okusim jer se politika u našoj zemlji vodi u većoj mjeri radi ličnih a ne u interesu države i njenih građanki i građana”, zaključio je Tadić.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.