Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održana šesta sjednica SO Nikšić

20171018_100345
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 18.10.2017. u 11:47

Danas je održana šesta sjednica SO Nikšić na kojoj je prvom tačkom dnevnog reda usvojen izvještaj budžeta za prvih pola godina.

Naime, u periodu januar – jun Opština je prihodovala 10,7 miliona eura što čini  52 odsto u odnosu na planiranih 20, 5 miliona eura pa je ocijenjeno da izvršenje budžeta teče planiranom dinamikom i da neće biti potrebe za njegovim rebalansom.

Veći procenat izvršenja kapitalnog budžeta očekuje se do završetka tekuće godine, a investicioni izdaci u prvom polugodištu se odnose na vodovode u Dučicama i Petrovićima u iznosu od 191.407 eura, uređenje gradskih kvartova 68.000, rekonstrukcija Trga Slobode 97.000 i investiciono održavanje 74.000.

Pored toga, usvojena je odluka o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu u Rudom polju NVO Udruženje penzionera Nikšić, što je bio preduslov za izgradnju stambenog objekta sa 50 stambenih jedinica za rješavanja stambenog pitanja penzionera Nikšića. Planirana izgradnja predstavlja drugu fazu već započetog objekta sa 25 stambenih jedinica sa istom namjenom.

Odlukom odbornika dosadašnje ulice Mostainjska I i Mostainjska II dobile su ime Ulica Dinastije Vojislavljevića, dok je Ulica Mrkošnica preimenovana u Dinastiju Balšića. Ulica Baja Pivljanina I od sada biti Ulica dinastije Crnojevića, a umjesto Ulice Narodne omladine od sada će Nikšićani imati Ulicu Josipa Broza Tita. Odbornici su i usvojili predlog da se podigne  spomenik crnogorskim komitima od 1916. do 1929. godine.  Spomenik  će na šetnoj stazi na Trgu Save Kovačevića, na platou ispred Autobuske stanice, podići Udruženje boraca NOR-a i antifašista Nikšić.

Kao mjera stabilizacije javnih finansija usvojen je predlog odluke o zaradama lokalnih funkcionera. Shodno ovome zakonu  smanjiće se zarade predsjednika, potpredsjednika, administratora za šest odsto, kao i zaposlenima iz grupe A,B i C poslova takođe za šest odsto.

Sa dnevnog reda uklonjene su tačke o predlozima odluke o davanju u zakup zemljišta-parkovske površine putem prikupljanja ponuda u okviru Park šume Trebkesa, kao i o prenosu prava svojine na građevinskom zemljištu Sindikatu Uprave policije Crne Gore.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Danas su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) održani lokalni unutarstranačkih izbori u centralnoj regiji Crne Gore, na kojima je članstvo te partije izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama.