Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NOVA Nikšić tvrdi da se vode montirani politički procesi protiv opozicije

img-a92ddccc832a48029c87c91cbda56235-v
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.03.2018. u 16:33

Deklarativno zalaganje za evropske standarde ne može sakriti činjenicu da je samoproglašeni ,,lider u regionu” zapravo jedina država u regionu u kojoj se vode montirani politički procesi protiv lidera opozicije, ocijenili su danas u Klubu mladih Nove srpske demokratije u Nikšiću.

Međutim, kako ističu, Demokratska partija socijalista treba da shvati da im je sve to uzaludno.

“Nijedan diktator nije uspio da savlada snagu narodne volje za slobodom i promjenama, pa to neće moći ni crnogorski. Koliko god optužnica podigli i koliko god uhapsili ljudi, to neće biti dovoljno da sakrijete istinu i činjenicu da ćete ubrzo morati pred sopstvenim narodom da odgovarate”, poručuju iz nikšićkog Kluba mladih Nove.

Loše vremenske prilike koje su poslednjih dana pogodile naše krajeve, kazali su, predstavljaju najbolju personifikaciju duhovne, ekonomske i političke slike Crne Gore pod vladavinom DPS-a.

“Pogubna politika DPS-a ,,sigurnim korakom” teži da u potpunosti uništi našu drzavu, a to najbolje pokazuje sumorna ekonomska slika, rekordna nezaposlenost, visoki javni dug i odsustvo perspektive za mlade ljude”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, takvu situaciju sveopšte ekonomske ugroženosti većine građana Crne Gore iskoristili su vladajući slojevi da sebi i svojim poltronima još jednom narodnim novcem napune džepove.

DPS, tvrde u Klubu mladih Nove, nastoji da uništavanjem ekonomije i stvaranjem velikih socijalnih razlika uspostavi pogodan teren za prevare, ucjene i manipulacije, koje tako dodatno dobijaju na težini i omogućavaju održavanje trulog sistema vrijednosti koji su uspostavili.

“Od 17. oktobra 2015.godine i brutalnog prebijanja mirnih demonstranata svjedoci smo da iz dana u dan autokratski režim vrši fizičko i pravno nasilje nad simpatizerima, članovima i funkcionerima Demokratskog Fronta. Deklarativno zalaganje za evropske standarde ne može sakriti onu ideološku matricu iz koje je DPS iznikao i koja je isto tako u drugoj polovini 20.vijeka proganjala i hapsila svoje neistomišljenike”, istakli su.

No, nada za Crnu Goru, uvjereni su, postoji.

“To najbolje pokazuju oni koji se nezaustavljivo bore za slobodu naše države i koji su zbog svoje borbe glavna meta političkog i institucionalnog terora simuliranih ,,državnih organa” pod kontrolom DPS-a. DF i dalje ostaje čvrst i dosledan svojoj borbi za oživljavanje naše zajedničke kuće, naše Crne Gore. Ne možete nas pokolebati ni slomiti, jer kao sto kaže naš veliki pjesnik Aleksa Šantić: Snaga je naša planinska rijeka, nju neće nigda ustaviti niko”, zaključuju u Klub mladih NSD Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci