Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mladi NSD performansom poručili da gorivo nije luksuz

NSD
  • Autor onogost.me
  • 04.06.2018. u 07:29

Mladi Nove srpske demokratije okupili su se juče da, kako su istakli, pokažu režimu da ne ćute svi slojevi društva na povećanje cijene goriva.

To povećanje je, smatraju, udar na svako domaćinstvo u, kako su dodali, našoj nadasve siromašnoj zemlji.

„Kao što znamo, gorivo je najskuplje u regionu. Cijena dizela u Crnoj Gori je 1.30 eura, dok u mnogo bogatijoj Njemačkoj iznosi 1.20 eura. Svi smo upoznati sa prosječnim zaradama u Crnoj Gori, koje su u većini slučajeva, nezadovoljavajuće, osim ljudima koji su zaposleni pri ministarstvima ove Vlade koja upravo podiže cijene osnovnih životnih potreba. Iako je, današnji predsjednik države, Milo Đukanović, prije nešto više od dvije godine izgovorio, sada već čuveno, „Gorivo je luksuz”, mi u Novoj srpskoj demokratiji demantujemo to i smatramo da je to jedna od najbitnijih potrepština svakog domaćinstva“, jasno su istakli mladi pomenute partije.

Ovo je, kako ističu, stvarnost crnogorske ekonomije, koju aktuelna vlast, dodaju, očigledno ne želi da promjeni, nego nastavlja pogubnu politiku štetnu po najugroženije slojeve stanovništva.

„Naša omladina neće ćutati ni na ovu ni na jednu pogrešnu odluku Vlade. Jer je mladost po prirodi buntovna, a gdje nema buntovnosti, nema ni mladosti“, poručili su oni uz transparent „Nije gorivo skupo, nego je vazduh jeftin!“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odbornici lokalnog parlamenta će na sjednici koja je zakazana u 10 časova, raspravljati o 23 tačke dnevnog reda.