Mladi NSD performansom poručili da gorivo nije luksuz
Objavljeno: Ponedjeljak, Jun 4, 2018 - 12:14
Autor:
onogost.me

Mladi Nove srpske demokratije okupili su se juče da, kako su istakli, pokažu režimu da ne ćute svi slojevi društva na povećanje cijene goriva.

Foto : NSD

To povećanje je, smatraju, udar na svako domaćinstvo u, kako su dodali, našoj nadasve siromašnoj zemlji.

„Kao što znamo, gorivo je najskuplje u regionu. Cijena dizela u Crnoj Gori je 1.30 eura, dok u mnogo bogatijoj Njemačkoj iznosi 1.20 eura. Svi smo upoznati sa prosječnim zaradama u Crnoj Gori, koje su u većini slučajeva, nezadovoljavajuće, osim ljudima koji su zaposleni pri ministarstvima ove Vlade koja upravo podiže cijene osnovnih životnih potreba. Iako je, današnji predsjednik države, Milo Đukanović, prije nešto više od dvije godine izgovorio, sada već čuveno, „Gorivo je luksuz", mi u Novoj srpskoj demokratiji demantujemo to i smatramo da je to jedna od najbitnijih potrepština svakog domaćinstva“, jasno su istakli mladi pomenute partije.

Ovo je, kako ističu, stvarnost crnogorske ekonomije, koju aktuelna vlast, dodaju, očigledno ne želi da promjeni, nego nastavlja pogubnu politiku štetnu po najugroženije slojeve stanovništva.

„Naša omladina neće ćutati ni na ovu ni na jednu pogrešnu odluku Vlade. Jer je mladost po prirodi buntovna, a gdje nema buntovnosti, nema ni mladosti“, poručili su oni uz transparent „Nije gorivo skupo, nego je vazduh jeftin!“.

Ukupno ocjena: 26

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

Četvrtak, Avgust 9, 2018 - 11:11
Bojan Mrvošević novi predsjednik Crnogorske u Nikšiću

Novi predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Nikšiću je Bojan Mrvošević.

Subota, Avgust 4, 2018 - 19:54
Bajagić: Opština Plužine bez neizmirenih obaveza, planovi realni

Opština Plužine nema neizmirenih obaveza, a projekte finansira iz sopstvenog budžeta, saopšteno je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom 4. avgusta, Dana Opštine.

Petak, Jul 27, 2018 - 12:12
Vujačić ponovo na čelu Opštine Šavnik

Podrškom 21 odbornika koalicije DPS-SD, Mijomir Vujačić treći put zaredom izabran je za predsjednika Opštine Šavnik.

Utorak, Jul 24, 2018 - 14:31
Crna Gora za odbranu troši 110 eura po glavi stanovnika

Crna Gora će tokom ove godine potrošiti za odbranu 71 milion eura, što je 1,7 odsto crnogorskog BDP pokazuju podaci iz izvještaja Alijanse o izdvajanjima zemalja članica od 2011. do 2018. godine.

Ponedjeljak, Jul 23, 2018 - 15:06
Mijomir Vujačić kandidat za predsjednika opštine Šavnik

Kandidat za predsjednika Opštine Šavnik je aktuelni predsjednik te opštine, Mijomir Vujačić, jednoglasno je odlučeno na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik.